Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Γεια σου Μαρία! (Video)

Εκπληκτική η Μαρία Σάκκαρη πέρασε και το εμπόδιο της Τσέχας Καρολίνα Πλίσκοβα με 2-0 σετ (6-4, 6-4) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του US Open όπου θα βρει μπροστά της τη 18χρονη Βρετανίδα, Έμα Ραντουκάνου.

 

Στην καλύτερη -μέχρι την επόμενη- χρονιά της καριέρας της η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε της Καρολίνα Πλίσκοβα, Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης σε αγώνα για τα προημιτελικά του US Open. Η Σάκκαρη θα αγωνιστεί σε ημιτελικό ενός Grand Slam για δεύτερη φορά μετά από εκείνη πριν λίγους μήνες στο Ρολάν Γκαρός.

Η Ελληνίδα τενίστρια είχε συγκλονιστική απόδοση απέναντι σε μια αθλήτρια που στο παρελθόν έχει βρεθεί στο Νο1 στον κόσμο και με αυτή της την επιτυχία ανέβηκε ακόμη μία θέση και βρίσκεται πλέον στο Νο13. Με αυτή της την επίδοση ξεπέρασε τη Λένα Δανιηλίδου (και… τον εαυτό της) που κατείχε μέχρι χθες την υψηλότερη θέση Ελληνίδας στην παγκόσμια κατάταξη.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η Σάκκαρη έπαιξε με                                                                        αυτοπεποίθηση και κράτησε το σερβίς της, κερδίζοντας μάλιστα 22 συνεχόμενους πόντους σε αυτό, μην αφήνοντας πολλά περιθώρια στην αντίπαλό της να διεκδικήσει το πρώτο σετ, το οποίο κατέκτησε η Μαρία με 6-4. Με το ίδιο σκορ και απαντώντας στις προσπάθειες της Πλίσκοβα να ισοφαρίσει, η τενίστριά μας πήρε και το δεύτερο σετ και τη νίκη-πρόκριση για τον ημιτελικό του τουρνουά.

Εκεί η Μαρία Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει τη 18χρονη Βρετανίδα, Έμα Ραντουκάνου τα ξημερώματα της Παρασκευής (10/9, 04:00) και θα διεκδικήσει την είσοδό της για πρώτη φορά σε Τελικό Γκραν Σλαμ.

Δείτε στιγμιότυπα από τη μεγάλη νίκη της Ελληνίδας τενίστριας:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ