Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

GP Ιταλίας – Qualifying: Bottas στην πρώτη θέση και 1-2 για την Mercedes

Επίδειξη δύναμης πραγματοποιήσαν οι δυο Mercedes στην Monza, με τον Bottas να κατακτά την πρώτη θέση και τον Hamilton να ακολουθεί. Τρίτη θέση για τον Verstappen, με τον Ολλανδό να παραδέχεται την ανωτερότητα της Mercedes στην συγκεκριμένη πίστα, εξ αιτίας του ισχυρού κινητήρα της Γερμανικής ομάδας. Απίθανη εμφάνιση και από τις δυο McLaren.

Στο Q1, δεν υπήρξε κάποια ιδιαίτερη έκπληξη, με τις δυο Haas, τον Tsunoda, τον Kubica, ο οποίος αντικατέστησε τον Raikkonen για ακόμη ένα τριήμερο, και τον Latifi, να αποκλείονται από την συνέχεια της διαδικασίας.

Στο Q2, υπήρξε τεράστιος προβληματισμός με την κίνηση εντός πίστας, διότι η FIA, όρισε το μέγιστο όριο χρόνου στο 1:43:00, ώστε να μην επαναληφθεί του φιάσκο του 2019. Από την συνέχεια της διαδικασίας αποκλείστηκαν οι δυο Aston Martin, οι δυο Alpine, καθώς και ο Russell.

Στο Q3, από την αρχή της διαδικασίας οι δυο Mercedes έδειχναν πως δεν θα απειληθούν, με την Red Bull να δείχνει ότι δεν έχει τον ισχυρότερο κινητήρα του grid. O Bottas, στην δεύτερη του προσπάθεια κατέκτησε την πρώτη θέση, ενώ ο Hamilton βρέθηκε στην δεύτερη θέση, με διαφορά μόλις 96 χιλιοστών από τον Φινλανδό, ο οποίος στον αγώνα της Κυριακής, θα δεχθεί ποινή, εξ αιτίας της τέταρτης αλλαγής κινητήρα που πραγματοποίησε. Εξαιρετική και η εμφάνιση των δυο McLaren, αξιοποιώντας τον ισχυρό κινητήρα της Mercedes, κατάφεραν να κατακτήσουν την τέταρτη και πέμπτη θέση.

Αύριο στην 13:00 θα πραγματοποιηθεί το FP2, ενώ στις 17:30 είναι προγραμματισμένος ο αγώνας sprint, ώστε να καθοριστεί η σειρά εκκίνησης για τον αγώνα της Κυριακής.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των κατατακτήριων:

 

 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ