Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Έπαιξε με τη φωτιά και κάηκε… (Video)

Για την πρώτη αγωνιστική της Super League 1 ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα στην Τούμπα από τον ΠΑΣ Γιάννινα με 0-1 κάνοντας πολύ κακή εμφάνιση. Το γκολ των φιλοξενούμενων στο 87′ ο Κόντε.

 

Με το αριστερό μπήκε στο νέο πρωτάθλημα της Super League 1 ο ΠΑΟΚ που δεν μπόρεσε να πάρει κάτι στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα και μοιραία έχασε με 0-1. Η αλήθεια είναι ότι ο Δικέφαλος δε δικαιούταν κάτι περισσότερο ακόμη και αν ο τελικός νικητής ήταν ο… λιγότερο κακός από τους δύο.

Σε ένα παιχνίδι που ξεκίνησε με καλό ρυθμό οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία και δημιούργησαν κινδύνους στην αντίπαλη εστία χωρίς ωστόσο να καταφέρουν κάτι θετικό. Ο ΠΑΣ αμυνόταν σωστά και δεν άφηνε χώρους στα ατού του ΠΑΟΚ να προκαλέσουν ρήγματα. Όσο περνούσε η ώρα οι παίκτες του Λουτσέσκου έκαναν το παιχνίδι τους όλο και πιο αργό φέρνοντάς το στα μέτρα των αντιπάλων τους.

Ο μόνος που προσπάθησε στο ματς ήταν για τον Δικέφαλο ο Στέφαν Σβαμπ έχοντας συμπαράσταση μόνο από τον Μπίσεσβαρ. Από τους υπόλοιπους ξεχώρισε αρνητικά και πάλι ο Σίντσι Καγκάβα που για άλλη μια φορά δε δικαιολόγησε το όνομα, τη φήμη και τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για να έρθει στην Τούμπα. Η εμμονή του Ρουμάνου τεχνικού να τον χρησιμοποιεί και να του δίνει συνεχώς ευκαιρίες πραγματικά δημιουργεί εύλογες απορίες.

Από την άλλη ο “Άγιαξ της Ηπείρου” δεν έκανε κάτι παραπάνω από το να εκμεταλλευτεί την αδυναμία του ΠΑΟΚ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και χωρίς ουσιαστικά να απειλήσει σε κανένα σημείο του αγώνα πήρε μία νίκη σε μία θεωρητικά πολύ δύσκολη έδρα χωρίς καν να ιδρώσει. Αρκεί να δει κανείς τη φάση του γκολ που έδωσε τους τρεις βαθμούς στους Ηπειρώτες για να πειστεί. Διπλό λάθος από την άμυνα των γηπεδούχων που έκανε ο,τι περνούσε από το χέρι και το… πόδι της για να βρεθεί προ κενής εστίας ο Πέδρο Κόντε και να γράψει το 0-1.

Οι ασπρόμαυροι κατάφεραν να κάνουν τα εύκολα δύσκολα και να βρίσκονται ήδη πίσω από όλους τους αντιπάλους τους, εκτός μόνο από τον Άρη που έχει τον βραχνά των -6 βαθμών. Η επόμενη μέρα και η συνέχεια στο στρατόπεδο του Δικεφάλου αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για τον ΠΑΟΚ η πρεμιέρα του ομίλου στο Europa Conference League την ερχόμενη Πέμπτη (16/9, 19:45) στο Γιβραλτάρ με αντίπαλο τη Λίνκολν. Παιχνίδι στο οποίο οι παίκτες της ομάδας της Θεσσαλονίκης πρέπει να βγάλουν οπωσδήποτε αντίδραση.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Τέιλορ, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (73′ Σίντκλεϊ), Σβαμπ, Ντόουγκλας (61′ Κούρτιτς), Μπίσεσβαρ, Καγκάβα (61′ Μιτρίτσα), Μουργκ (73′ Άκπομ), Σφιντέρσκι.

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Πίρσμαν, Εραμούσπε, Κάργας, Σάλιακας, Ντομίνγκες, Καραχάλιος, Σνάιντερ (89′ Λώλης), Γκαρντάφσκι, Περέα (79′ Μορέιρα), Κόντε.

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ