Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ένα ημίχρονο του έφτανε! (Video)

Για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa Conference League ο ΠΑΟΚ κέρδισε πιο δύσκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 0-2 τη Λίνκολν στο Γιβραλτάρ χωρίς να ικανοποιήσει για άλλη μια φορά με την απόδοσή του.

 

Ένας κάκιστος ΠΑΟΚ έδειξε στο πρώτο ημίχρονο φανερά επηρεασμένος από την ήττα από τα Γιάννενα για τη Super League και έδωσε το δικαίωμα στους ημιεπαγγελματίες της Λίνκολν να στέκονται καλύτερα στο πλαστικό τερέν του γηπέδου. Σε αυτό το διάστημα οι παίκτες της ομάδας από το Γιβραλτάρ ήταν πιο απειλητικοί και αν δε βρισκόταν σε μεγάλη βραδιά ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί στο σκορ.

Η πρώτη  καλή επιθετική προσπάθεια των ασπρόμαυρων έφερε τον Άκπομ μόνο απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα στο 16′ μετά από κάθετη πάσα του Μπίσεσβαρ αλλά ο Άγγλος φορ δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Η επόμενη καλή στιγμή ήρθε στις καθυστερήσεις και απέφερε το 0-1 μετά από ασίστ του Τέιλορ στον Άκπομ που πλάσαρε εύστοχα από κοντά και πέτυχε το πρώτου του τέρμα μετά την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ αυτό το καλοκαίρι.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα των φιλοξενούμενων άλλαξε προς το καλύτερο και είδαμε πιο ορθολογικές επιθέσεις και συνδυασμούς. Το 0-2 έγινε στο 56‘ με τον Μιτρίτσα που εκμεταλλεύτηκε αδυναμία της αντίπαλης άμυνας να απομακρύνει την μπάλα μετά από κόρνερ του Μουργκ, με τον Ρουμάνο εξτρέμ να πετυχαίνει και αυτός το παρθενικό του τέρμα με τον Δικέφαλο. Στη συνέχεια οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν αρκέστηκαν στο υπέρ τους σκορ αλλά προσπάθησαν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις και για άλλα γκολ αλλά το 0-2 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Κέρδος για τον ΠΑΟΚ η συμμετοχή των Κωνσταντέλια-Κούτσια στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού, με τους δύο μικρούς να δίνουν φρεσκάδα στην επίθεση του συνόλου του Λουτσέσκου και να είναι ιδιαίτερα κινητικοί. Η εικόνα όμως του πρώτου ημιχρόνου θα πρέπει να μην επαναληφθεί αν θέλουν στην Τούμπα να μην έχουν προβλήματα στη συνέχεια, τόσο στο πρωτάθλημα και το κύπελλο όσο και στην Ευρώπη.

Οι συνθέσεις:

Λίνκολν: Σολέρ, Βάισεμαν, Τσιπολίνα, Μπερνάντο Λόπες, Τοσκάνο, Τορίγια (67′ Τζόζεφ Τσιπολίνα), Ρόσα, Ανιόν (62′ Ρονάν), Αράιζα (81′ Πίκοκ), Καραλέρο (81′ Σεργκεαντ), Κίκε Γκόμες (62′ Όκραν).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Σίντκλεϊ, Κρέσπο (43′ Μιχαηλίδης), Μιχάι, Τέιλορ, Εσίτι, Κούρτιτς, Μιτρίτσα (74′ Σφιντέρσκι), Μπίσεσβαρ (74′ Κωνσνταντέλιας), Μουργκ (82′ Βιεϊρίνια), Άκπομ (82′ Κούτσιας).

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ