Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

DAVIS CUP: Οδυνηρή ήττα σε έναν δραματικό αγώνα για Περβολαράκη

Σε ένα ματς που είχε διάρκεια περίπου 3 ώρες ο Μιχάλης Περβολαράκης ηττήθηκε απο τον Laurynas Grigelis με 2-1 (7-6, 3-6 ,7-5 σετ) και έτσι η εθνική ομάδα  έμεινε πίσω με 2-0 από την Λιθουανία.

Στο 1ο σετ ο Έλληνας no484 βρέθηκε μπροστά με 5-3 games έχοντας πραγματοποιήσει break στο σερβίς του αντιπάλου του, όμως απώλεσε τα 3 set points που του δόθηκαν . Έτσι ο Grigelis μπόρεσε και γύρισε την κατάσταση υπέρ του φτάνοντας το σετ στο tie-break όπου και το κατέκτησε.

Η άνοδος του ρυθμού του στο 2ο σετ καθώς και το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας του στα πρώτα σερβίς (62%) έφεραν Περβολαράκη σε θέση να προηγείται με 3-0.Ο Λιθουανός no540 κόσμου όμως πήρε το break πίσω και σέρβιρε για να ισοφαρίσει , όταν ο Έλληνας ”έσπασε” εκ νέου το σερβίς του αντιπάλου του κάνοντας το 4-2 games.Το σετ έκλεισε ομαλά αφού ο Μιχάλης εκμεταλεύτηκε την 2η ευκαιρία που του δόθηκε και έκλεισε το σετ ισοφαρίζοντας με σκορ 6-3.

Το 3ο σετ αποτέλεσε και το δραματικότερο και  διήρκησε 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου. Μετά από 5 games το σκορ ήταν 3-2 υπέρ του Λιθουανού όταν ένας τραυματισμός του Περβολαράκη στον δικέφαλο του δεξιού ποδιού τον ανάγκασε να καλέσει ιατρικό timeout. Αυτό δεν ήταν αρκετό όμως για να τον πτοήσει και να τον αποσύρει από το ματς. Μάλιστα ο ίδιος βρέθηκε μπροστά με 4-3 και με την ευκαιρία να κάνει το 5-3 στο σερβίς του, μάταια όμως αφού ο Grigelis πραγματοποίησε δύο break και έτσι κατέκτησε το 3ο σετ (7-5) και το παιχνίδι παρά την μεγάλη προσπάθεια του Έλληνα .Το μικρό ποσοστό στα πρώτα σερβίς (54%) του στοίχησε πολύ στο τελικό αποτέλεσμα.

Βρισκόμενη με 2-0 πίσω η Ελλάδα αναζητεί ένα θαύμα για να ανατρέψει την κατάσταση. Αύριο Κυριακή το παιχνίδι των διπλών αρχίζει στις 10:00 ενώ θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα 2 μονά , υπάρχει μία μικρή πιθανότητα ο Στέφανος Τσιτσιπάς να αγωνιστεί αν πάρει φυσικά την έγκριση των γιατρών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ