Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Άδοξο τέλος

Tην ήττα γνώρισε η εθνική μας ομάδα στον αγώνα των διπλών όπου Πέτρος Τσιτσιπάς και Μάρκος Καλοβελώνης δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το εμπόδιο των Berankis και Grigelis χάνοντας με 0-2 (2-6, 5-7 σετ).Έτσι χάθηκε και η ευκαιρία για την Ελλάδα να περάσει στην φάση των play-off για την άνοδο στην 1η κατηγορία.

Με την σειρά στο 3-0 υπέρ των Λιθουανών χάθηκε και μαθηματικά  η άνοδος με τους ίδιους να δηλώνουν πως δεν περίμεναν μία τέτοια νίκη.

Στον αγώνα όπου θεωρητικά ήταν φαβορί η Ελληνική ομάδα λόγω απειρίας των Λιθουανών στο διπλό, Τσιτσιπάς και Καλοβελώνης βρέθηκαν ανήμποροι να ”σπάσουν” το σερβίς των αντιπάλων τους έχοντας 0/4 break points κατά τη διάρκεια του ματς. Το πρώτο σετ δεν επιφύλασσε ιδιαίτερες συγκινήσεις αφού το Λιθουανικό δίδυμο υπερίσχυσε σχετικά εύκολα.

Η κατάσταση όμως άλλαξε στο δεύτερο σετ με τους Έλληνες να είναι άκρως ανταγωνιστικοί και φτάνουν πολλές φορές μία ”ανάσα” από το break το οποίο δεν ήρθε ποτέ. Οι ελπίδες και η στρατηγική του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος εναποτέθηκαν στην νίκη στο διπλό και στην συμμέτοχη του Στέφανου Τσιτσιπά έναντι στον Berankis κάτι που συνέβη ποτέ.

Η απουσία του Στέφανου λόγω του τραυματισμού του στοίχησε στην προσπάθεια για την άνοδο στο World Group I.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ