Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κέρδισε το τρίποντο, αλλά κυρίως ΗΡΕΜΙΑ!

Ο ΠΑΟΚ χθες παρουσιάστηκε στο γήπεδο της Τρίπολης με μοναδικό στόχο τη νίκη καθώς τα πράγματα είχαν δυσκολέψει επικίνδυνα μετά το κάζο με τον ΠΑΣ στην Τούμπα. Σε μία έδρα που παραδοσιακά ο Δικέφαλος αντιμετωπίζει προβλήματα κατάφερε να φύγει με το διπλό, να μην απομακρυνθεί στην βαθμολογία από τους αντιπάλους του μετά και τις απώλειες αυτών, ενώ κυρίως κατάφερε να κερδίσει ηρεμία και χρόνο.

Είναι δεδομένο πως ο ΠΑΟΚ την δεδομένη χρονική στιγμή δεν είναι καλά. Προέρχεται από ένα καλοκαίρι δύσκολο και περίεργο ενώ πολλά είναι τα θέματα που συνεχίζουν να ταλανίζουν τo εσωτερικό της ομάδας. Ο λάθος μεταγραφικός σχεδιασμός (για ακόμα ένα καλοκαίρι) καθώς και τα κενά που αντιμετωπίζει το ρόστερ “βγαίνουν” στο γήπεδο και όλα αυτά συναινούν για την κακή εικόνα που είχε χθες ο ΠΑΟΚ στην Τρίπολη. Παρόλα αυτά ο φίλαθλος κόσμος της ομάδας χρειάζεται να καταλάβει πως πρέπει να στηρίξει την αγωνιστική προσπάθεια που γίνεται καθώς με την γκρίνια και την συνεχή κριτική που ασκείται δεν ωφελείται κανείς. Ο Λουτσέσκου είναι σε θέση να βγάλει από τους ποδοσφαιριστές του το μέγιστο των δυνατοτήτων τους και να παρουσιάσει ένα σύνολο άκρως ανταγωνιστικό. Για να πραγματοποιηθούν τα παραπάνω όμως, χρειάζεται χρόνος και καθημερινή δουλειά και έτσι η κάθε νίκη μέχρι τότε είναι πολύτιμη ακόμα και με κακές εμφανίσεις που σίγουρα θα υπάρξουν κι άλλες.

Από εκεί και πέρα ειδική αναφορά αξίζει στον Αλέξανδρο Πασχαλάκη. Ο 32χρονος στις τελευταίες δύο εμφανίσεις του με Λίνκολν και Αστέρα θύμισε τον κίπερ που είχε ο ΠΑΟΚ την σεζόν του νταμπλ. Χθες έσωσε πολλές φορές τον ΠΑΟΚ με σημαντικές επεμβάσεις, κράτησε στο μηδέν τους παίχτες της αντίπαλης ομάδας ενώ δεν είναι υπερβολή να πούμε πως ο ΠΑΟΚ την χθεσινή του νίκη την οφείλει σε αυτόν. Επιπλέον για ακόμα ένα ματς αξιόλογος ήταν ο Μπίσεσβαρ που κέρδισε το πέναλτυ, ενώ παιχνίδι με παιχνίδι βελτίωση παρουσιάζει ο νεοαποκτηθέν Σίντκλει. Αυτός που αντιμετωπίζει προβλήματα φαίνεται να είναι ο Μιτρίτα. Ο Ρουμάνος εξτρέμ στο χθεσινό ματς έδειξε πως ακόμα αναζήτα τον ρόλο του στο γήπεδο ενώ δεν ήταν σε θέση να παρουσιάσει κάποια αξιόλογη ενέργεια ώστε να βοηθήσει επιθετικά τον ΠΑΟΚ και σωστά αντικαταστάθηκε.

Κλείνοντας τέτοιες εμφανίσεις θα παρουσιαστούν κι άλλες στην σεζόν μέχρι ο Λουτσέσκου να καταφέρει να δημιουργήσει μία ομάδα δυνατή και με αυτοπεποίθηση. Το σημαντικό είναι μέχρι τότε ο ΠΑΟΚ να παίρνει τα τρίποντα καθώς έτσι κερδίζεται η ηρεμία και μετριάζονται οι αντιδράσεις και η γκρίνια στις τάξεις των φιλάθλων. Ο ΠΑΟΚ οφείλει να γίνει καλύτερος, να παλέψει για τους στόχους που έχει θέσει εφόσον και οι συνδιεκδικητές του πρωταθλήματος δεν είναι καλά και όλα αυτά χρειάζεται να συμβούν αρχής γενομένης από το μεθαυριανό ματς με τον Παναιτωλικό. Η ομάδα χρειάζεται την νίκη για να ανέβει κι άλλο στην βαθμολογία ενώ μόνο με νίκες θα καταφέρει να πιστέψει η ομάδα στον εαυτό της και να κερδίσει ψυχολογία.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ