Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

”Έσωσε” τον βαθμό τουλάχιστον…

Ισόπαλοι με 1-1 αναδείχθηκαν Μπαρτσελόνα και Γρανάδα στο Camp Nou για λογαριασμό της 5ης αγωνιστικής της La Liga.

Σε ένα παιχνίδι με πολύ ένταση και κάρτες (10 συνολικά) οι Μπλαουγκράνα ” ξέφυγαν” με τον βαθμό της ισοπαλίας στο 90′.

Το ματς άρχισε με του καλύτερους οιωνούς για τους Ανδαλουσιάνους οι οποίοι βρήκαν το γκολ μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Domingos Duarte να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα μετά από κοντινή κεφαλιά.Η Μπάρτσα δεν βρήκε αντίδραση σε ολόκληρο το 1ο ημίχρονο, μόνο στα τελευταία δέκα λεπτά αυτού έδειξε πολύ καλό ”πρόσωπο” και δημιούργησε 5 ευκαιρίες για γκολ.

H ανασταλτική λειτουργία της Γρανάδα ήταν καθοριστική στην διατήρηση του 0-1 για το μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού. Αντίθετα η επιθετική λειτουργία των Καταλανών περιορίστηκε στην μονοτονία των συνεχών προβλέψιμων  πλαγιοκοπήσεων με τον σκοπό της σέντρας στην μεγάλη περιοχή. Αυτή τακτική απέφερε καρπούς μετά το 82ο λεπτό όπου ο Luuk De Jong έχασε μια τεράστια ευκαιρία με το κεφάλι σχεδόν από τα 2 μέτρα με την εστία του Maximiano να είναι απροστάτευτη.Τελικά το γκολ της ισοφάρισης για τους Μπλαουγκράνα ήρθε στο 90′ όπου μετά από σέντρα του Gavi ο Αραούχο νικώντας τον Quini και τον Maximiano έστειλε με το κεφάλι την μπάλα στην εστία της Γρανάδα.

Η Μπαρτσελόνα καθ’ όλη την διάρκεια της αναμέτρησης είχε μια φλύαρη υπεροχή κρατώντας την κατοχή της μπάλας χωρίς να δημιουργεί ουσιαστικές ευκαιρίες. Στον αντίποδα ως θετικές  μπορούν να σημειωθούν οι παρουσίες των Balde(ο οποίος δυστυχώς μετά από ενοχλήσεις στην μέση αντικαταστάθηκε από τον Mingueza) , De Jong, Araujo, Gavi και Demir στον αγωνιστικό χώρο καθώς έδιναν ενέργεια στο στυλ παιχνιδιού της ομάδας. Οι Καταλανοί τώρα βρίσκονται στην 7η θέση της βαθμολογίας έχοντας ματς λιγότερο.

Συνθέσεις:

Barcelona: Ter Stegen, Araujo, Eric Garcia, Dest, Balde (42′ Mingueza), Busquets(74′ Puig), De Jong, Sergi Roberto (46’Luuk De Jong), Coutinho, Depay, Demir (74′ Pique).

Granada: Maximiano ,Abram (78’Sanchez), Escudero (46’Neva), Duarte, Quini, Milla, Monchu, Eteki (30′ τραυματισμός, Montoro) , Molina (67’Suarez), Puertas (67’Gonalons), Machis.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ