Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κέρδισε αυτός που το ήθελε περισσότερο (Video)

Στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν στη Super League νικητής αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ με το καθαρό 2-0 επί της ΑΕΚ στην Τούμπα στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής.

 

Σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι που θύμισε πραγματικό ντέρμπι είχαμε έναν ωραίο ρυθμό που κράτησε το ενδιαφέρον σε όσους το παρακολούθησαν από την αρχή μέχρι το τέλος.

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ μπήκαν με επιθετικούς προσανατολισμούς και η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω χωρίς να υπάρχουν σκοπιμότητες. Πρωταγωνιστής για τους νικητές ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ που πέτυχε το πρώτο και στην ουσία δημιούργησε το δεύτερο γκολ με το πέναλτι που κέρδισε.

Αφού χάθηκαν κάποιες ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες, χωρίς όμως κάποια από αυτές να είναι κραυγαλέα, έπρεπε να φτάσουμε στο 42′ για να ανοίξει το σκορ ο Ολλανδός χαφ του ΠΑΟΚ με ατομική προσπάθεια και σουτ μέσα από την περιοχή. Το ίδιο έργο και στο δεύτερο μέρος με το ματς να έχει μεν γρήγορο ρυθμό και την ΑΕΚ να θέλει να πιέσει αλλά να μην μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες στην αντίπαλη άμυνα. Αντίθετα οι γηπεδούχοι κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους όταν ο κορυφαίος τους Μπίσεσβαρ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του εντός περιοχής από τον Μισελέν. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γιασμίν Κούρτιτς ο οποίος έστειλε με ψύχραιμο τρόπο την μπάλα στα δίχτυα του Στάνκοβιτς και έγραψε το 2-0. Στα υπόλοιπα λεπτά δεν είδαμε κάτι αξιόλογο με τους ασπρόμαυρους να διαχειρίζονται άψογα το υπέρ τους σκορ.

Σωστά ακυρώθηκαν ως οφσάιντ τα γκολ των Μπισεσβαρ στο 22′ και του Μοχαμάντι στο 83′.

Ένα τρίποντο που ανέβασε τον ΠΑΟΚ στη 2η θέση έναν βαθμό πίσω από τον Ολυμπιακό και έδωσε ψυχολογία στην ομάδα του Λουτσέσκου ενόψει και του ευρωπαϊκού παιχνιδιού την ερχόμενη Πέμπτη με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας επίσης στην Τούμπα. Οι παίκτες του Δικεφάλου του Βορρά φάνηκαν πιο προετοιμασμένοι και ψυχωμένοι μετά από καιρό για το σημερινό ντέρμπι, σε αντίθεση με τους αντιπάλους τους που δε βρέθηκαν σε καλή βραδιά.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Τέιλορ, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Σβαμπ (74′ Εσίτι), Κούρτιτς, Ντόουγκλας, Ζίβκοβιτς (74′ Μουργκ, 90′ Μιτρίτσα), Μπίσεσβαρ (93′ Λύρατζης), Σφιντέρσκι (90′ Άκπομ).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (75′ Μοχαμάντι), Σιμάνσκι (60′ Σάκχοφ), Λε Ταλέκ (86′ Σιμόες), Γέβτιτς (60′ Ανσαριφάρντ), Γκαρσία, Τσούμπερ, Αραούχο.

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ