Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Passion, Balance, Concentration!

Ντέρμπι Δικεφάλων χθες στην Ελλάδα και η αλήθεια είναι πως ελάχιστοι το περίμεναν με τον τρόπο που εξελίχθηκε. Ειδικά οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ. Τον τελευταίο καιρό και ειδικά στα τελευταία δύο παιχνίδια πρωταθλήματος η ομάδα έδειξε πως δεν βρισκόταν σε καλή αγωνιστική κατάσταση και όσοι παρακολούθησαν χθες το παιχνίδι περίμεναν τα πράγματα να εξελιχθούν διαφορετικά.

Ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου όμως τους διέψευσε όλους. Για ακόμα ένα μεγάλο ματς ο Δικέφαλος παρουσιάστηκε με όλα αυτά τα στοιχεία που αναφέρει ο Ρουμάνος τεχνικός σε όλες τις δηλώσεις του. Ένα σύνολο το οποίο μπήκε “με το μαχαίρι στα δόντια” να παίξει ποδόσφαιρο στο χορτάρι της Τούμπας και αποζημίωσε πλήρως την πληθώρα κόσμου που παρουσιάστηκε χθες στο γήπεδο. Passion, Balance, Aggresion είναι μερικές από τις γνωστές έννοιες που αναφέρει συνεχώς ο Λουτσέσκου και η αλήθεια είναι πως χθες οι ποδοσφαιριστές της ομάδας είχαν όλα αυτά τα στοιχεία που ζητάει συνεχώς ο προπονητής τους.

Ο φετινός ΠΑΟΚ είναι ομάδα προπονητή. Έπειτα από ένα καλοκαίρι που η ενίσχυση του ρόστερ δεν ήταν αυτή που έπρεπε και με τις δεδομένες απουσίες που υπήρχαν χθες (Κρέσπο, Βιειρίνια, Ελ Καντουρί, Ίνγκασον, Ολιβέιρα), ο ΠΑΟΚ κατάφερε στο πρώτο ντέρμπι τίτλου να υποτάξει με καλό ποδόσφαιρο και σχετική άνεση την ΑΕΚ. Ο χθεσινός MVP, Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, αποτελεί το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα για την δουλειά του Ραζβάν με τους παίχτες του. Ο Σουριναμέζος μεσοεπιτεθικός κατάφερε από “τελειωμένος” να (ξανα)γίνει σύνθημα στα χείλη των οπαδών του ΠΑΟΚ και με την ποιότητα του να βοηθά την ομάδα σε πολλές στιγμές φέτος.

Από εκεί και πέρα πρόκειται σίγουρα για μία πολύ καλή ομαδική προσπάθεια με πολλούς διακριθέντες. Το δίδυμο Σβαμπ-Κούρτιτς παρουσίασε μία εξαιρετικά ώριμη εμφάνιση, με την τριάδα στα χαφ να συμπληρώνει ο Αουγκούστο που παιχνίδι με παιχνίδι γίνεται καλύτερος. Οι βραζιλιάνοι μπακ δείχνουν σιγά σιγά να βρίσκουν τον εαυτό τους και είναι σε θέση να προσφέρουν ενώ ειδική αναφορά αξίζει και στον Μιχάι. Ο Αλβανός στόπερ έπειτα από τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Βαρέλα στην προθέρμανση, ξεκίνησε στο ματς και κατάφερε να περάσει απαρατήρητος μαζί με τον Μιχαηλίδη. Η μοναδική ίσως παραφωνία που παρουσιάστηκε χθες να ήταν η “ξηρασία” του Σφιντέρσκι για ακόμα ένα ματς, θυμίζοντας έτσι πως δείχνει να υπάρχει πρόβλημα στην θέση 9 με δεδομένη και την κακή κατάσταση που βρίσκεται ο Άκπομ.

Ο ΠΑΟΚ οφείλει να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό στην συνέχεια της σεζόν ενώ είναι δεδομένο πως υπάρχουν και άλλα περιθώρια βελτίωσης. Αυτό που προέχει τώρα, είναι ο ΠΑΟΚ να προετοιμαστεί κατάλληλα για το παιχνίδι της Πέμπτης με την Σλόβαν, να μην χαλαρώσει εξαιτίας των πανηγυρισμών, ώστε να χαρίσει επιτέλους μία καλή ευρωπαϊκή πορεία που τόσο θέλει ο κόσμος του!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ