Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Αγώνες Ράλλυ στο Ωραιόκαστρο

Το μεσημέρι της Τρίτης εντός της ΔΕΘ στο περίπτερο 8 διεξήχθη η Συνέντευξη Τύπου για το 54ο Rally ΔΕΘ με την παρουσία εκπροσώπου της ΔΕΘ, της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (Ο.Μ.Α.Ε.) , του ΑΟΘ(Αυτοκινητιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης), του Δημάρχου Ωραιοκάστρου και του Αντιδημάρχου Αθλητισμού Νεολαίας Εθελοντισμού(Θεσσαλονίκης) .

Υψηλές ταχύτητες, κόφτες, ανάποδα τιμόνια και σπινιαρίσματα πάνω σε άσφαλτο αλλά και σε χώμα θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Οκτωβρίου στο Ωραιόκαστρο. Με την τελευταία φορά που διεξήχθησαν αγώνες σε χώμα ήταν 14 πριν αν και παραδοσιακά το Rally ΔΕΘ συνδέεται με το χωμάτινο έδαφος καθώς από το 1966 όταν και διεξήχθη ο πρώτος αγώνας έως την δεκαετία του 90′ τα αυτοκίνητα δεν δοκιμάστηκαν σε άσφαλτο .

Η αρχή θα γίνει με τους αγώνες πάνω στην άσφαλτο(Σάββατο) όπου θα δοκιμαστούν 44 οχήματα με αφετηρία το «Κονταξοπούλειο» Δημοτικό Γυμναστήριο και ώρα 09:00 ενώ τα υπόλοιπα 21 αυτοκίνητα εκ των οποίων τα 4 προέρχονται από την Κύπρο θα κατέβουν την Κυριακή σε χωμάτινο έδαφος με την ίδια αφετηρία αλλά μία ώρα αργότερα (10:00).

Τον λόγο με την έναρξη της Συνέντευξης Τύπου για το 54 Rally ΔΕΘ πήρε ο Πρόεδρος του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Θεσ/κης , Σωκράτης Τσολακίδης ευχαριστώντας τους συμπαραστάτες της διοργάνωσης (Δήμο Θεσσαλονίκης / Ωραιοκάστρου, Περιφέρεια, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Δασαρχείο, Χορηγούς) .

”Είναι πολύ όμορφη και μεγάλη η πρόκληση να μπορέσουμε να συνδιοργανώσουμε με τον ΑΟΘ μια τόσο μεγάλη διοργάνωση ” ήταν τα πρώτα λόγια του Δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη με τον ίδιο να συνεχίζει λέγοντας: ” Ήταν δύσκολο να μπορέσουμε να φτάσουμε σε αυτό το  στάδιο που βρισκόμαστε σήμερα καθώς είχαμε πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσουμε αλλά τελικά τα καταφέραμε και είμαστε ιδιαίτερα περιχαρής”.  Σχετικά με το μέλλον ο Δήμαρχος προανήγγειλε την στήριξη του προς τον Αυτοκινητιστικό Όμιλο Θεσ/κης ”… θα είμαστε συμπαραστάτες σε οτιδήποτε άλλο κάνετε ”  .

Αναφορικά με τις συμμετοχές ο Πρόεδρος του ΑΟΘ, Σωκράτης Τσολακίδης εμφανίστηκε ικανοποιημένος αν και θα περίμενε όπως είπε κάτι παραπάνω στους αγώνες χώματος , με τον ίδιο να εξηγεί :” Έχουμε συμμετοχή από Αθήνα, Κρήτη, Πελοπόννησο και Νησιά .Βέβαια θα θέλαμε κάτι παραπάνω αν και καταλαβαίνουμε καθώς έχουν 14 χρόνια να γίνουν χωμάτινοι αγώνες αλλά είχαμε και το Ράλλυ Ακρόπολις με τα πληρώματα να μην προλάβαιναν να ετοιμαστούν ” . 

Σχετικά με το κομμάτι του εθελοντισμού ο κ.Τσολακίδης τόνισε: ” …έχουμε πάρα πολύ κόσμο που θέλει να βοηθήσει όπως  διασώστες βάζοντας βέβαια μπροστά έμπειρους ανθρώπους και μέσα από αυτό οι εθελοντές να παίρνουν εμπειρίες ” .

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ