Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

GP Τουρκίας – Αγώνας: Άνετη νίκη για τον Bottas

Πρώτη νίκη της σεζόν για τον Bottas. O Φινλανδός με εμφάνιση από τα παλιά, δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο από τον Verstappen, στην βροχερή Κωνσταντινούπολη. Βάθρο μετά από καιρό και για τον Perez.

Στην εκκίνηση, οι ομάδες επέλεξαν τα ενδιάμεσα ελαστικά, εξ αιτίας της έντονης βροχόπτωσης κυρίως πριν τον αγώνα. Όλοι οι πιλότοι έφυγαν καλά διατηρώντας τις θέσεις τους, έκτος από την επαφή που είχε ο Gasly με τον Alonso, ρίχνοντας τον Ισπανό στις τελευταίες θέσεις, ενώ ο Γάλλος δέχθηκε ποινή 5 δευτερολέπτων, διότι θεωρήθηκε υπαίτιος για το συμβάν.

Στον 8ο γύρο, ο Hamilton περνά τον Tsunoda, για την 8η θέση. Ο Ιάπωνας κατάφερε να κρατήσει για 8 γύρους ένα ισχυρότερο μονοθέσιο, αλλά η Mercedes σε όλο το τριήμερο ήταν ανίκητη. Στον αμέσως επόμενο γύρο, ο Βρετανός πέρασε και τον Stroll, βρίσκοντας απίστευτο ρυθμό.

Στον 34ο γύρο, ο Hamilton είχε ήδη φτάσει τον Perez, για την μάχη της τέταρτης θέσης, ο Μεξικανός αμύνθηκε εξαιρετικά κρατώντας πίσω του τον οδηγό της Mercedes.

Στον 37ο γύρο, ο Verstappen ανοίγει τον χορό των pit stop για τους πρωτοπόρους, βάζοντας φρέσκο σετ ενδιάμεσων ελαστικών, καθώς η κατάσταση της πίστας δεν βελτιώνονταν. Με την εξαιρετική άμυνα του Perez, o Verstappen κατάφερε να βγει στην τρίτη θέση.

Στον 38ο γύρο, ο Bottas ακολούθησε τον Verstappen στην αλλαγή ελαστικών, με τον Φινλανδό να βγαίνει από τα pits, έχοντας διαφορά 5 δευτερολέπτων σε σχέση με τον Verstappen.

Στο 47ο γύρο, ο Bottas περνά τον Lecelrc, ανακτώντας την πρωτοπορία του αγώνα. Ο Μονεγάσκος πιλότος της Ferrari προσπάθησε να τελειώσει τον αγώνα χωρίς να μπει στα pits, τελικά όμως δεν άντεξε μπαίνοντας στον αμέσως επόμενο γύρο, πέφτοντας στην τρίτη θέση.

Στον 51ο γύρο, ήταν και η σειρά του Hamilton να περάσει σε φρέσκο σετ ενδιάμεσων ελαστικών, πέφτοντας στην 5η θέση.

Στον ίδιο γύρο, ο Perez προσπερνά τον Leclerc, στην μάχη της τρίτης θέσης. Η Ferrari, μετά το pit stop, δεν είχε καθόλου ρυθμό.

Η κατάσταση δεν άλλαξε στους επόμενους γύρους. Ο Bottas κατέκτησε τον βαθμό του ταχύτερου γύρου, ενώ ο Sainz ανακηρύχθηκε οδηγός της ημέρας, μετά από σπουδαία εμφάνιση. Ο Ισπανός εκκίνησε 19ος, και τερμάτισε 8ος.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα:

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ