Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Καλύτερη η Εθνική, λύγισε στο Β’ ημίχρονο (Video)

Ατυχία και κακή διαχείριση της ψυχολογίας μετά το 1-0, στέρησαν από την Εθνική μας μια μεγάλη νίκη μέσα στη Σουηδία. Τελικό αποτέλεσμα 2-0 για τους “βίκινγκ” και ουσιαστικά αποκλεισμός της ομάδας μας από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

 

Στο πανέμορφο στάδιο “Φρεντς Αρένα” της Στοκχόλμης οι παίκτες του Τζον Φαντ’ Σχιπ μπήκαν με το μαχαίρι στα δόντια και αποφασισμένοι να πάρουν ο,τι καλύτερο μπορούσαν.

Με τη συμπαράσταση 1000 και πλέον Ελλήνων πήραν την ψυχολογική στήριξη και είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονο. Μεσοαμυντικά η κάλυψη των χώρων ήταν υποδειγματική και δεν άφηνε περιθώρια στους Σουηδούς να αναπτυχθούν σωστά ενώ και στον επιθετικό τομέα το σκάουτινγκ ήταν άψογο. Έχοντας εντοπίσει τα κενά στην άμυνα των Σκανδιναβών οι διεθνείς μας έπαιζαν πολύ καλά στις αντεπιθέσεις και στον κενό χώρο με κύριο εκφραστή τον φορμαρισμένο Γιώργο Μασούρα. Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού πέτυχε ένα όμορφο τέρμα μόλις στο 4′ που όμως ακυρώθηκε ως οφ-σάιντ και είχε δοκάρι λίγο αργότερα σε παρόμοια φάση όταν βρέθηκε μόνος απέναντι στον Όλσεν.

Δεύτερο δοκάρι για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο 39′ ύστερα από ωραία προσπάθεια και σέντρα από δεξιά του Μασούρα και κεφαλιά του Παυλίδη που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι των Σουηδών. Με απόλυτη κυρίαρχη την ελληνική ομάδα ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο που μας άφησε με την πίκρα του 0-0 καθώς θα μπορούσαμε να είχαμε προηγηθεί, καθώς και τις φάσεις είχαμε και τον έλεγχο του αγώνα και δεν κινδυνέψαμε καθόλου στην άμυνά μας.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ανέβασαν κάπως ρυθμούς αλλά οι παίκτες μας ανταποκρίνονταν σωστά. Μέχρι το 58ο λεπτό όταν σε μία προσπάθεια του Ίζακ στην άκρη της μικρής περιοχής ο Μαυροπάνος τον ανέτρεψε και ο Γερμανός διαιτητής υπέδειξε αμέσως το πέναλτι. Ο Φόρσμπεργκ το εκτέλεσε εύστοχα ανοίγοντας το σκορ για τη Σουηδία κόντρα στη ροή του ματς.

Από εκείνο το σημείο και με την ψυχολογία πεσμένη οι Έλληνες διεθνείς είχαν τη θέληση αλλά όχι τις δυνάμεις να γυρίσουν την κατάσταση και μοιραία ήρθε το 2-0 μετά από λάθος του Βλαχοδήμου που δεν μπόρεσε να απομακρύνει την μπάλα βγάζοντας μόνο του τον Ίζακ απέναντι στην εστία μας. Σαν να μην έφτανε αυτό ο Χατζηδιάκος αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα (2η κίτρινη) και αποβλήθηκε στο 86′ αφήνοντας την Εθνική μας με 10 παίκτες για το τελευταίο διάστημα του παιχνιδιού.

Τελικό σκορ 2-0 και μια ήττα που αφήνει ουσιαστικά εκτός μάχης την Ελλάδα αφού στους δύο εναπομείναντες αγώνες πρέπει να πετύχουμε ισάριθμες νίκες απέναντι σε Ισπανία (11/11) και Κόσοβο (14/11) εντός έδρας και παράλληλα η Ισπανία να μην κερδίσει τη Σουηδία (14/11) στο τελευταίο της παιχνίδι στην Ιβηρική χώρα. Κυνηγάμε δηλαδή τη δεύτερη θέση και τους Ισπανούς.

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Γιαννούλης (84′ Λημνιός), Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Σιώπης (71′ Πέλκας), Μπακασέτας, Μασούρας (71′ Τζόλης), Παυλίδης (75′ Δουβίκας).

Σουηδία: Όλσεν, Αουγκούστινσον, Ντάνιελσον, Λίντελεφ, Κραφθ, Κλάεζον (82′ Σβάνμπεργκ), Όλσον, Έκνταλ (82′ Καγιούστ), Φόρσμπεργκ (87′ Όλσον), Κουάιζον (87′ Γκιόκερες), Ίζακ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ