Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Πρεμιέρα στη Σύρο για ΠΑΟΚ

Σήμερα στις 19:15 σε μετάδοση από την ΕΡΤ3  θα ανοίξει η αυλαία του 54ου πρωταθλήματος της Volley League Ανδρών στην Ερμούπολη της Σύρου μεταξύ του περσυνού κατόχου του Λιγκ Καπ <<Νίκος Σαμαράς>> και τον τέταρτο του περσυνού πρωταθλήματος.

Ο Φοίνικας Σύρου φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ στο κλειστό γυμναστήριο «Δημήτριος Βικέλας» στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής με τις δύο ομάδες να προέρχονται από αρκετές αλλαγές στο ρόστερ όπως και στην θέση του προπονητή.

Οι γηπεδούχοι καθοδηγούνται πλέον από τον Ιταλό τεχνικό, Φούλβιο Μπερτίνι ενώ ο ΠΑΟΚ από τον Δημήτρη Καλμαζίδη με τον οποίο κατέκτησε τρία τρόπαια εντός δύο χρόνων. Αρχικά το 2015 έκανε το ντάμπλ (Πρωτάθλημα &Κύπελλο ) και το 2016 σήκωσε το πρωτάθλημα.

Η ιστορία είναι με το μέρος του ΠΑΟΚ καθώς σε 33 αναμετρήσεις με τον Φοίνικα Σύρου μετράει 20 νίκες έναντι 13 του Φοίνικα. Σχετικά με την περσυνή ταλαιπωρημένη χρονιά λόγω Covid, οι δύο ομάδες σε τέσσερις(4) αναμετρήσεις μοιράστηκαν από δύο νίκες.

Στο πλαίσιο της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου πραγματοποιήθηκαν πάρε δώσε μεταξύ των δύο συλλόγων. Με τους Κώστα Καπετανίδη και Γιώργο Παπαλεξίου να αφήνουν τον ΠΑΟΚ και να εντάσσονται στον Φοίνικα ενώ το αντίθετο έκανε ο 31χρονος Καναδός, Άντρε Μπράουν πηγαίνοντας στον Δικέφαλο

Σχετικά με το παιχνίδι μίλησε ο κεντρικός του Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ, Νίκος Παπαγγελόπουλος :”Πρεμιέρα είναι. Οι πρεμιέρες είναι πάντα δύσκολες. Δεν έχουμε δει τον ΠΑΟΚ σε κάποιο φιλικό ή τουρνουά. Υπάρχει όρεξη από όλη την ομάδα και από όλα τα παιδιά. Δουλεύουμε καλά και ευελπιστώ για το καλύτερο θετικό αποτέλεσμα”.  

Από πλευράς ΠΑΟΚ ο αρχηγός, Θάνος Τερζής τόνισε: ”Ο Π.Α.Ο.Κ. στοχεύει στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο. Θα είναι ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, υπάρχουν 4 ομάδες που είναι πολύ κοντά μεταξύ τους και έχουν ένα μικρό προβάδισμα. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το πρωτάθλημα θα είναι μεγάλο ” .

Διαιτητές: Μυλωνάκης, Βουδούρης, Παρατηρητής: Μπαρμπούνης, Συρίγος,        Γραμματεία: Πιρπινιά.

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται με τα υπόλοιπα τρία παιχνίδια τα οποία θα μεταδοθούν μέσω live streaming από το επίσημο κανάλι της Volley League στο youtube.

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021, Ηράκλειο, 19:15 (L.Str.): Ο.Φ.Η. – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021, Βέροια, 19:15 (L.Str.): Α.Π.Σ. Φίλιππος Βέροιας – Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021, Αγιος Θωμάς Μαρούσι, 16:30 (L.Str.): Παναθηναϊκός Α.Ο. – Α.Ο.Π. Κηφισιάς

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ