Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ντεμπούτο Γιαννίκη με νίκη! (Video)

Στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της SuperLeauge Interwetten η ΑΕΚ φιλοξένησε τον Ατρόμητο στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Το παιχνίδι παρουσίαζε εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον καθώς σήμερα ντεμπούταρε ο Αργύρης Γιαννίκης στον πάγκο της Ένωσης ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που περίμεναν να δουν την εικόνα του Ατρομήτου στο πρώτο του παιχνίδι μετά την διακοπή των εθνικών ομάδων.

Oι Κιτρινόμαυροι παρατάχθηκαν στο γήπεδο με το γνωστό τους σύστημα 4-2-3-1 παρόλα αυτά όμως υπήρξαν εκπλήξεις. Φανέλα βασικού πήραν οι Μήτογλου και Ρότα με τους Τζαβέλλα και Μισελέν αντίστοιχα να μένουν στον πάγκο. Από την άλλη, ο Ατρόμητος παρατάχθηκε για ακόμη μία φόρα με 3-4-3 με το κενό του Κυριάκου Παπαδόπουλου να αναπληρώνει ο Στέφανος Στρούγγης.

Το ματς ξεκίνησε με την ΑΕΚ να πατάει καλύτερα σε σχέση με τον αντίπαλο της ενώ στο 7ο λεπτό κατάφερε να δημιουργήσει την πρώτη τελική της με τον Σέρχιο Αραούχο. Στην συνέχεια ο Ατρόμητος έδειξε να ανεβάζει ρυθμό, κέρδισε μερικά κόρνερ από τα οποία φάνηκε απειλητικός ενώ αξιοσημείωτη είναι και η τελική  του Χουάν Μουνίθ που πέρασε άουτ στο 18′.Στο 24′ το σκορ του αγώνα αλλάζει. Εξαιρετική ενέργεια του Λιβάι Γκαρσία από τα δεξιά, “άδειασμα” στον Καστεγιάνο, πάσα στον Αραούχο και 1-0 από τον Αργεντινό. Ο Ατρόμητος μετά το γκολ προσπάθησε να αντιδράσει και στο 30′ ο Κουλούρης βρέθηκε με προϋποθέσεις στην επίθεση, όμως ανακόπηκε από τον πολύ καλό σήμερα Ρότα. Στο 35′ ο Γιέβτιτς έρχεται αντιμέτωπος με πρόβλημα τραυματισμού, την θέση του παίρνει ο Μάνταλος ενώ το σκηνικό του αγώνα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν αλλάζει.

Παρόμοια εικόνα και στο 2ο ημίχρονο, με την ΑΕΚ να μην απειλείται ιδιαίτερα από την ομάδα του Γιώργου Παράσχου και στο 51′ να χάνει μεγάλη ευκαιρία με το πλασέ του Μάνταλου να περνάει άουτ. Για τα επόμενα λεπτά το παιχνίδι δεν είχε να επιδείξει κάτι συγκλονιστικό ώσπου φτάνουμε στην φάση του 73ου λεπτού που ο Άμραμπατ μετά από μαρκάρισμα του Γκαλβάο κερδίζει πέναλτυ. Ο Τσούμπερ αστοχεί όμως μετά τις κόντρες ο Βράνιες σκοράρει. Παρόλα αυτά η φάση μέσω VAR ακυρώνεται, ο Τσούμπερ οδηγείται ξανά στην άσπρη βούλα και 78′ σκοράρει για να δώσει αέρα δύο τερμάτων στην Ένωση. Δύο λεπτά αργότερα, η ΑΕΚ είναι ξανά στην επίθεση. Ο Μάνταλος εκτελεί το κόρνερ, ο Βράνιες σηκώνεται πιο ψηλά από όλους και νικάει τον Πίριτς για το 3-0. Μέχρι το τέλος του αγώνα ο Ατρόμητος βρέθηκε να απειλεί δύο φόρες με Μπεντινέλι και Σπιριντόνοβιτς στο 82΄και 87΄αντίστοιχα ενώ τεράστια ευκαιρία για το 4-0 έχασε ο Λε Ταλέκ στο 89′.

Σπουδαίο αποτέλεσμα για την ΑΕΚ σήμερα στο ντεμπούτο του νέου της προπονητή. Ο Γιαννίκης έδωσε φανέλα βασικού σε νέα πρόσωπα και μόνο δικαιωμένος μπορεί να νιώθει. Η ομάδα οφείλει να βελτιωθεί καθώς υπήρξαν στιγμές στο ματς που δεν είχε τον πλήρη έλεγχο και να φανεί έτοιμη για το ματς με τον ΝΠΣ Βόλο. Από την άλλη ο Ατρόμητος μετά την σημερινή ήττα, δεν έχει καταφέρει ακόμα να κερδίσει στο φετινό πρωτάθλημα ενώ με την δεδομένη δουλειά που κάνει ο κύριος Παράσχος στο Περιστέρι το παιχνίδι του Σαββάτου απέναντι στον Ιωνικό παρουσιάζεται σαν μια μεγάλη ευκαιρία για το πρώτο τρίποντο.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Στάνκοβιτς, Μοχαμαντί, Μήτογλου, Βράνιες, Ρότα, Σιμόες (84′ Σάκχοφ), Σιμάνσκι (67′ Λε Ταλέκ), Γέβτιτς (35′ Μάνταλος), Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία (67′ Αμραμπατ), Αραούχο (84′ Ανσαριφάρντ)

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Πίριτς, Καστεγιάνο, Βασιλαντωνόπουλος, Στρούγγης, Χατζηϊσαΐας, Γκαλβάο, Ντένιτς, Σάλομον, Μουνίθ (69′ Σπιριντόνοβιτς), Κλωναρίδης (85′ Κωτσόπουλος), Κουλούρης (69′ Μπεντινέλι)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ