Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 1-2: Στην κορυφή με Ελ Αραμπί

Ο Ολυμπιακός δεν εντυπωσίασε με την απόδοση του στα Γιάννενα, αλλά νίκησε με 2-1 τον ΠΑΣ χάρη σε γκολ των Αγκιμπού (17′), Ελ Αραμπί (84′). Ο ΠΑΣ είχε ισοφαρίσει με πέναλτι του Εραμούσπε στο 61′.

Ο Ολυμπιακός είναι και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας μια εβδομάδα πριν από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Στους Ζωσιμάδες όπου πέρυσι οι Ερυθρόλευκοι άφησαν βαθμούς, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έσπασε το φετινό αήττητο του ΠΑΣ Γιάννινα με χρυσό γκολ του Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο 84ο λεπτό (1-2).

Σε ακόμα ένα εκτός έδρας παιχνίδι του ο Ολυμπιακός προηγήθηκε, αλλά η στρωμένη ομάδα του Ηρακλή Μεταξά ήξερε να βάλει δύσκολα από τα πρώτα κιόλας λεπτά για να δείξει πως μόνο τυχαία δεν είναι και η φετινή πορεία της.

Ο Ολυμπιακός σκόραρε στο 17′ με το διαμαντάκι του, τον Αγκιμπού Καμαρά. Ο μεσοεπιθετικός από τη Γουινέα είδε την μπάλα να του στρώνεται στο δεύτερο δοκάρι από τη σέντρα του Μασούρα από τα αριστερά και έπιασε με τη μία το δυνατό βολέ για το 0-1.

Παρότι ο Ολυμπιακός κράτησε πιο χαμηλά τον ΠΑΣ και έδειχνε να διαχειρίζεται το υπέρ του προβάδισμα, ήρθε ένα σφύριγμα του Ευαγγέλου για πέναλτι σε χέρι που έκανε ο Ρέαμπτσιουκ σε προσπάθεια των γηπεδούχων από τα δεξιά για να επιτρέψει στον Εραμούσπε να σκοράρει από την άσπρη βούλα για το 1-1 με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έριξε στο ματς τον Ελ Αραμπί και γύρισε το σύστημα σε 4-4-2. Η πρώτη απειλή για το δεύτερο γκολ ήρθε από στημένη φάση με την κεφαλιά του Παπασταθόπουλου να οδηγεί την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν.

Το γκολ της λύτρωσης για τον Ολυμπιακό ήρθε με την είσοδο του Βαλμπουενά και με τον Μαροκινό στο 84′ να σκοράρει από κοντά για το 1-2 και να πετυχαίνει το παρθενικό του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα για να δώσει τρεις βαθμούς στους Ερυθρόλευκους και να τους φέρει στην κορυφή λίγες μέρες πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Να σημειωθεί πως το ντεμπούτο του έκανε ο Γκάρι Ροντρίγκες περνώντας στο ματς στο 78′ αντί του Μασούρα και μάλιστα είχε δύο καλές τελικές προσπάθειες για να σκοράρει όμως χωρίς αποτέλεσμα.

Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2

Γήπεδο: Ζωσιμάδες

Σκόρερ: 61′ πεν. Εραμούσπε / 17′ Αγκιμπού Καμαρά, 84′ Ελ Αραμπί

Διαιτητής: Ευαγγέλου

Κίτρινες: Γκαρντάφσκι, Σνάιντερ, Περέα / Παπασταθόπουλος, Αγκιμπού Καμαρά, Ρέαμπτσιουκ, Μαντί Καμαρά

ΠΑΣ Γιάννινα (Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Σνάιντερ, Ντομίνγκεθ, Καραχάλιος (88′ Μπρένερ), Γκαρντάφσκι, Περέα (86′ Τριάδης), Μιλιντσεάνου (76′ Μορέιρα)

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μαντί Καμαρά, Αγκιμπού Καμαρά (78′ Βαλμπουενά), Ονιεκούρου (46′ Εμβιλά), Μπουχαλάκης (67′ Ελ Αραμπί), Μασούρας (78′ Γκάρι Ροντρίγκες), Τικίνιο (87′ Αβραάμ Παπαδόπουλος)

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ