Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λύγισε η ΑΕΚ κόντρα στην Τρεβίζο – Σπουδαία εμφάνιση ο Χάμερ

Δεύτερη ήττα για την ΑΕΚ στο Champions League, αυτή την φορά απέναντι στην Τρεβίζο για την δεύτερη αγωνιστική με το σκορ να λήγει στο 77-92.

Γέλοβατς, Κολόμ και Χάμερ δεν έφταναν για την ΑΕΚ, ώστε να πάρει την πρώτη της ευρωπαϊκή νίκη στο Champions Leauge. Η ομάδα του Στέφανου Δέδα έφτανε να χάνει για 14 πόντους, μείωσαν οι παίκτες του την διαφορά στους 4, αλλά εν τέλει δεν πανηγύρισαν την νίκη και την μεγάλη ανατροπή.

Δύσκολα στην “Βασίλισσα”, έβαλαν οι Σιμς και Ράσελ που είχαν ένα πολύ καλό βράδυ δίνοντας ακόμη μια νίκη στην ομάδα τους, παραμένοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και βάζοντας δύσκολα στην ΑΕΚ για την συνέχεια.

Εξαιρετικά ξεκίνησε την αναμέτρηση η Τρεβίζο αποκτώντας ένα προβάδισμα οκτώ πόντων στην αρχή του πρώτο δεκαλέπτου (2-10), αλλά η “Βασίλισσα” κατάφερε να μπει στο ματς και να μειώσει την διαφορά με τους φανταστικούς Χάμερ (2/2 τρίποντα) και Κολόμ (που αγωνίστηκε παρά την ίωση που τον ταλαιπωρεί) φτάνοντας την στον έναν πόντο (15-16). Λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του δεκαλέπτου οι φιλοξενούμενοι σκόραραν και ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος με σκορ 18-23.

Ανάλογο με την έναρξη του πρώτου ήταν και το δεύτερο δεκάλεπτο στο κλειστό των Άνω Λιοσίων. Η Τρεβίζο συνέχισε με πολύ καλό ρυθμό φτάνοντας την διαφορά στο +11 (27-38). Η ΑΕΚ προσπάθησε να την μειώσει, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να φτάσει το σκορ στο 34-43 και από εκεί έπειτα μίλησαν για την ιταλική ομάδα οι Μπροτολάνι και Σίμς που έδωσαν αέρα 14 πόντων (36-50), σκορ με το οποίο έληξε το πρώτο μέρος.

Η ΑΕΚ φάνηκε πως στην τρίτη περίοδο βρήκε την “χρυσή” πεντάδα στο πρόσωπο των Κολόμ, Χάμερ, Βαουαλέτ, Φιλιππάκου και Γέλοβατς μειώνοντας την διαφορά στους 6 πόντους (49-55) και πραγματοποιώντας ένα σερί 10-1 εξαιτίας της εξαιρετικής άμυνας από τον Φιλιππάκο και του εύστοχου Χάμερ. Μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου, είτε οι φιλοξενούμενοι ανέβαζαν την διαφορά του σκορ (52-61), είτε η ΑΕΚ την μείωνε (55-61) με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο 60-65 που ήταν και το τελικό σκορ της τρίτης περιόδου.

Η Τρεβίζο ξεκίνησε στο τέταρτο δεκάλεπτο με ένα σερί 2-7, όμως τα δύο τρίποντα του Κολόμ έβαλαν στοπ στην ιταλική ομάδα και μείωσαν την διαφορά στο 68-72. Οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαλαν κάτω όμως και ανέβασαν ξανά την διαφορά στους 10 πόντους (70-80). Έτσι η ιταλική ομάδα δεν άφησε περιθώρια στην ομάδα του Δέδα επέβαλε τον ρυθμό και κατέκτησε την αναμέτρηση με το τελικό σκορ να λήγει στο 77-92.

Τα δεκάλεπτα: (18-23, 36-50, 60-65, 77-92)

Μπορείτε να δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ