Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Ρίχνεται στην Ευρωπαϊκή μάχη η ΑΕΚ

Μετά τον περσυνό θρίαμβο στον τελικό του Εuropean Cup στο Χάντμπολ, η ΑΕΚ στοχεύει να συνεχίσει την καλή πορεία εκτός συνόρων παίζοντας στο γήπεδο Τάσος Καμπούρης(Χαλκίδα) επί της Ουγγρικής, GRUNDFOS TATABANYA KC στο πλαίσιο του 4ου ομίλου του ΕHF European League.

Πρεμιέρα την Τρίτη 19 Οκτωβρίου και ώρα 19:45 (EHFTV) για την Ελληνική ομάδα στην δεύτερη κατά σειρά Ευρωπαϊκή διοργάνωση(European League) . Η Ένωση καλείται να περάσει το εμπόδιο της τέσσερις φορές πρωταθλήτριας και δύο φορές κυπελλούχος Ουγγαρίας η οποία προέρχεται από ισοπαλία 32-32 στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Στα μέχρι στιγμής πέντε παιχνίδια η GRUNDFOS TATABANYA KC έχει συλλέξει 2 νίκες,2 ήττες και μια ισοπαλία κατατάσσοντας στην 6η θέση με 5 βαθμούς στο πρωτάθλημα το οποίο διεξάγεται με 14 ομάδες. Επιπλέον, στο ρόστερ της διαθέτει 15 Ούγγρους παίχτες και 5 ξένους (Λευκορωσία,Σλοβενία,Σλοβακία,Ρουμανία,Πολωνία) με τον μέσο όρο ηλικίας να ανέρχεται στα 33 έτη.

Αναφορικά με το παιχνίδι ο προπονητής της Ουγγρικής ομάδας, Matics Vladan δήλωσε: ”Πριν από όλα, θέλω να εκφράσω την εκτίμηση μου προς την
αντίπαλο μας από την Ελλάδα, την ΑΕΚ, που κέρδισε την
προηγούμενη χρονιά το EHF Cup.
Έχουν μία πολύ δυνατή ομάδα, με καλούς παίκτες.
Κατά την άποψη μου είναι το φαβορί του αγώνα αλλά θα
δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας
ώστε να κάνουμε δυσκολότερη την δουλειά τους και να
κερδίσουμε τουλάχιστον έναν βαθμό”.

Στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο στοχεύουν και στο να παραμείνουν αήττητη καθώς μετράνε 3 νίκες και μια ισοπαλία(18-18) αυτήν με τον Ολυμπιακό λίγες ημέρες πριν . Η ΑΕΚ υπό την προπονητική καθοδήγηση του Δημήτρη Δημητρούλια πέρυσι κατέκτησε το EHF European Cup νικώντας την Σουηδική Ystad. Σχετικά με την αναμέτρηση ο Έλληνας τεχνικός της      4 φορές Πρωταθλήτριας και Κυπελλούχος Ελλάδος τόνισε πως : ”Η GRUNDFOS TATABANYA KC  είναι μια ομάδα πολύ ισχυρή και αγωνίζεται σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, το ουγγρικό.
Είναι όμως ένα παιχνίδι, αυτό της Τρίτης που θέλουμε να το διεκδικήσουμε. Είναι η πρεμιέρα και θέλουμε να εμφανιστούμε ικανοί για το καλύτερο ”. 

Την σημερινή αναμέτρηση θα διευθύνουν δύο Κροάτες διαιτητές Dalibor Jurinovic και
Marko Mrvica .

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ