Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Champions League: «Σεφτέ» για Μπαρτσελόνα, βήμα πρόκρισης για τη Σάλτσμπουργκ

Η πρώτη νίκη για την Μπαρτσελόνα στον θεσμό ήρθε την Τετάρτη επί της Ντιναμό Κιέβου, ενώ η Σάλτσμπουργκ επιβλήθηκε της Βόλφσμπουργκ.

Η Μπαρτσελόνα υποδέχθηκε την Ντιναμό Κιέβου χωρίς στα δύο της πρώτα παιχνίδια να έχει καταγράψει τελική στην αντίπαλη εστία και γνωρίζοντας βαριές ήττες με 3-0 από Μπάγερν και Μπενφίκα.

Η πρώτη νίκη ήρθε απέναντι στους Ουκρανούς έστω και δύσκολα, με τον Ζεράρ Πικέ με ωραίο σουτ σαν να είναι… επιθετικός να διαμορφώνει το τελικό 1-0 από το 36′. Το γκολ του Πικέ είναι… διπλά ιστορικό, αφού ο διεθνής στόπερ έγινε ο γηραιότερος σκόρερ της Μπαρτσελόνα στο Champions League (34 ετών και 260 ημερών), αφήνοντας πια στη δεύτερη θέση τον Σιλβίνιο, όταν είχε σκοράρει σε ηλικία 34 ετών και 241 ημερών σε βάρος μιας άλλης ουκρανικής ομάδας (Σαχτάρ)!

Οι Καταλανοί έχασαν μπόλικες ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος για ένα δεύτερο γκολ, με τον Φάτι να είναι αναμφίβολα ο… μοιραίος. Τουλάχιστον η Μπαρτσελόνα έχει ένα καλό προβάδισμα για την τρίτη θέση.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ:

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν, Μινγκέθα (46΄ Κουτίνιο), Πικέ, Λενγκλέ, Άλμπα, Μπουσκέτς, Φρένκι Ντε Γιονγκ, Γκάβι (69΄Σέρτζι Ρομπέρτο), Ντεπάι (75΄Αγουέρο), Ντεστ, Λουκ Ντε Γιόνγκ (46΄Φάτι)

Ντιναμό Κιέβου (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Μπούστσαν, Κεντζιόρα (78΄ Τίμτσικ), Ζαμπάρνι, Σιρότα, Μικολένκο, Σαπαρένκο, Σίντορτσουκ, Τσιγκάνκοφ, Μπουγιάλσκι (85΄Ραμίρεζ), Ντε Πένια (61΄Βιτίνιο), Σουπριάγκα (61΄Γκάρμας)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 5ου ΟΜΙΛΟΥ

1. Μπάγερν 6 (8-0)

2. Μπενφίκα 4 (3-0)

3. Μπαρτσελόνα 3 (1-6)*

4. Ντιναμό Κιέβου 0 (0-6)*

*Με παιχνίδι περισσότερο

Την ίδια ώρα, η Ζάλτσμπουργκ πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη της στον 7ο όμιλο επικρατώντας με 3-1 της Βόλφσμπουργκ στην Αυστρία και πιάνοντας την κορυφή της βαθμολογίας με 7 σε τρεις αγωνιστικές.

Ο Αντεγέμι άνοιξε το σκορ στο 3′, ενώ ο Οκαφόρ ήταν εκείνος που με δύο γκολ στο δεύτερο μέρος διαμόρφωσε το τελικό σκορ, την ώρα που οι Λύκοι είχαν μειώσει προσωρινά με τον Ενμετσά στο 15′.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ:

Σάλτσμπουργκ (Ματίας Τζάισλε): Koν, Κρίστενσεν, Ονγκέν,Βόμπερ (Μπερνάρντο), Ούλμερ (Γκουίντο), Σέιβαλντ, Καμαρά (Καπάλντο), Άαρονσον, Σούτσιτς, Όκαφορ (Σίμιτς), Αντεγέμι (Ανταμού)

Βόλφσμπουργκ (Mαρκ φαν Μπόμπελ): Καστίλς, Μπαμπού, Λακρουά. Μπρουκς, Ρουσιγιόν (Οτάβιο), Βρανξ, Μπακού, Λουκεμπάκιο, Στέφεν, Ενμέτσα (Μπακού)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 7ου ΟΜΙΛΟΥ

1. Ζάλτσμπουργκ 7 (6-3) *

2. Σεβίλλη 2 (2-2)

3. Βόλφσμπουργκ 2 (2-4) *

4. Λιλ 1 (1-2)

*Με παιχνίδι περισσότερο

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ