Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καταιγιστικός ο Άγιαξ, διέλυσε την Ντόρτμουντ

Στην Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα, Άγιαξ και Ντόρτμουντ, αγωνίστηκαν για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Αίαντα, να κερδίζει με το εμφατικό 4-0 τους Βετσφαλούς.

Οι γηπεδούχοι, μπήκαν με πατημένο το γκάζι και μόλις στο 11ο λεπτό της αναμέτρησης, άνοιξαν το σκορ, με αυτογκόλ του Ρόις, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Τάντιτς. Ο Άγιαξ συνέχισε σε φουλ ρυθμό χάνοντας πολλές ευκαιρίες, διπλασίασε τα τέρματα του με τον Μπλιντ στο 25ο λεπτό, ενώ αντίθετα, η Ντόρτμουντ, σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, απείλησε μόλις μία φορά, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, όμως ο Χάαλαντ, ανάγκασε τον Πάσφεϊρ, να κάνει μία όμορφη επέμβαση. Οι δύο ομάδες, πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το σκηνικό δεν άλλαξε και πολύ, καθώς ο Άγιαξ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, πέτυχε αλλά δύο τέρματα με τους Άντονι και Αλέρ και θα μπορούσε να πετύχει και ακόμη περισσότερα, εάν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στα τελειώματα τους οι επιθετικοί. Η Ντόρτμουντ, δεν είχε τρεις καλές στιγμές, αλλά ο Πάσφεϊρ, σταμάτησε δύο φορές τον Χάαλαντ και μία τον Μπέλινγκχαμ. Το παιχνίδι, έληξε στο 4-0, ενώ θα μπορούσε να έχει ακόμη περισσότερα γκολ για τους γηπεδούχους, καθώς έκαναν μία σπουδαία εμφάνιση κάνοντας επίδειξη δύναμης.

Ενδεκάδες:ΑΓΙΑΞ: Πάσφεϊρ, Τίμπερ, Μαζραουί(83′ Ρενς), Μπλιντ, Μαρτίνεθ, Χράφενμπερχ, Τάντιτς, Άλβαρες, Αλέρ(83′ Ντάραμι), Άντονι(76′ Νέρες), Μπερχάους(69′ Κλάασεν)

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Κόμπελ, Σουλτς(46′ Τσαν), Χούμελς(79′ Πόνγκρατσιτς), Ακανζί, Μενιέ(79′ Βολφ), Μπέλινγκχαμ, Βίτσελ, Μπραντ(88′ Κνάουφ), Μάλεν(53′ Αζάρ), Ρόις, Χάαλαντ.

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Αθλητικός Δημοσιογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ