Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Με απουσίες αλλά πίστη για τη νίκη!

Την Κοπεγχάγη αντιμετωπίζει απόψε ο ΠΑΟΚ (21/10, 19:45, Cosmote sport 3 HD) εκτός έδρας για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa Conference League.

 

Η αποστολή του Δικεφάλου βρίσκεται από χθες στην πρωτεύουσα της Δανίας και είχε την πρώτη της γνωριμία με το γήπεδο όπου θα γίνει ο αγώνας με προπόνηση που πραγματοποιήθηκε 24 ώρες πριν τη διεξαγωγή του, όπως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Στο “Parken”, ένα πολύ όμορφο και καθαρά ποδοσφαιρικό γήπεδο, θα βρεθούν και περίπου 1000 φίλοι των ασπρόμαυρων που θα δώσουν το δικό τους ρυθμό για να βοηθήσουν τους παίκτες της αγαπημένης τους ομάδας. Αντίθετα έμειναν στη Θεσσαλονίκη κομβικά κομμάτια του παζλ του φετινού ΠΑΟΚ όπως ο Χοσέ Άνχελ Κρέσπο, ο Γιασμίν Κούρτιτς, ο Ροντρίγκο Σοάρες και ο Σβέριρ Ίνγκασον. Απουσίες που σίγουρα μπορούν να λογίζονται ως βασικοί ποδοσφαιριστές της ομάδας. Αντίθετα η επιστροφή μετά από καιρό του Ομάρ Ελ Καντουρί που πήρε και χρόνο συμμετοχής στο παιχνίδι με τον Βόλο, δίνει ακόμα μία ποιοτική λύση στις θέσεις των χαφ, ή καλύτερα αντικαθιστά τον απόντα Κούρτιτς, στην παρούσα φάση τουλάχιστον.

Μαζί με τον Ραζβάν Λουτσέσκου ταξίδεψαν στη Δανία και θα είναι στη διάθεσή του οι εξής ποδοσφαιριστές: Πασχαλάκης, Ζίβκοβιτς Ζ., Ταλιχμανίδης, Βιεϊρίνια, Λύρατζης, Τέιλορ, Βαρέλα, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Γιαξής, Εσίτι, Ντόουγκλας, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Μπίσεσβαρ, Κωνσταντέλιας, Μουργκ, Μιτρίτσα, Ζίβκοβιτς Α., Σφιντέρσκι, Άκπομ, Κούτσιας.

Από αυτούς στο βασικό σχήμα αναμένεται να βρεθούν οι Πασχαλάκης, Τέιλορ, Σίντκλεϊ, Μιχάι, Μιχαηλίδης,, Εσίτι, Σβαμπ, Μπίσεσβαρ, Μιτρίτσα, Ζίβκοβιτς Α. και Σφιντέρσκι. Ενδεκάδα που σίγουρα έχει να κάνει και με το προσεχές ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την Κυριακή, παιχνίδι για το οποίο θα πάρουν ανάσες κάποιοι παίκτες όπως οι Βιεϊρίνια, Ντόουγκλας και Βαρέλα.

Στον αντίποδα η ομάδα της Κοπεγχάγης μετράει και αυτή σημαντικές απουσίες αφού οι Ζέκα και Φαλκ που είναι και οι δύο βασικοί της χαφ βρίσκονται στα πιτς λόγω τραυματισμού. Σημαντικοί παίκτες αν μη τι άλλο, κάτι που φαίνεται και στα αποτελέσματα το διάστημα που δεν αγωνίζονται στο οποίο η Κοπεγχάγη μετράει 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες, απολογισμός που δεν είναι και ο καλύτερος για μία ομάδα που ειδικά εντός των συνόρων έχει μάθει να πρωταγωνιστεί.

Ο αγώνας είναι πολύ σημαντικός καθώς κατά πάσα πιθανότητα η πρώτη θέση του ομίλου θα “παιχτεί” ανάμεσα σε Κοπεγχάγη και ΠΑΟΚ, με τους Δανούς να έχουν ένα ελαφρύ προβάδισμα αυτή τη στιγμή αφού προηγούνται στη βαθμολογία με 6 βαθμούς έναντι 4 του Δικεφάλου.

Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Βέλγος Έρικ Λάμπρεχτς ο οποίος θα έχει βοηθούς τους συμπατριώτες του Βανιζέρε και Βέιρντ ενω 4ος θα είναι ο Βερμπούμεν.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ