Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Δυνατή τριάδα από SL, Serie A και LaLiga

Άρης – Παναιτωλικός (16:00)

Στη Θεσσαλονίκη και στο Κλεάνθης Βικελίδης ο Άρης φιλοξενεί τον Παναιτωλικό στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Super League Interwetten. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από την εκτός έδρας νίκη με 0-1 επί της Λαμίας και θέλουν να κάνουν το 2/2 ενόψει και του ντέρμπι της επόμενης Κυριακής με την ΑEK στο Ο.Α.Κ.Α. Ο Άκης Μάντζιος άφησε εκτός αποστολής τους Μπεναλουάν και Χαΐροβιτς, ενώ, επιστρέφει και μετά από το ματς με τον Ιωνικό ο Σάκιτς. Στον αντίποδα, οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από την εντός έδρας ήττα με 1-2 από τον ΟΦΗ, όπου προηγήθηκαν κιόλας με το γκολ του Καρέλη στο 7′. Ο Γιάννης Αναστασίου δεν έχει στη διάθεσή του όπως και στο ματς με τους Κρητικούς τους Ντίαζ (μέσος), Χουχούμη (αρ. μπακ), Μπαρμπόσα (μέσος) και Μεντόσα (εξτρέμ).

* Δεν έχουν δεχτεί γκολ εντός έδρας ακόμα οι “κιτρινόμαυροι”, έχοντας γενικώς την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος.

* Στα 3 μεταξύ τους τελευταία παιχνίδια με γηπεδούχους τους “Θεσσαλονικείς” η κάθε ομάδα έχει από μια νίκη και ένα ματς έχει λήξει ισόπαλο.

Εκτίμηση: O 1 & Under 3,5 στο 1,75 “κερδίζει τη μάχη” του 1 & ΝG.

Ρόμα – Νάπολι (19:00)

Στο Stadio Olimpico της Ρώμης, Ρόμα και Νάπολι “διασταυρώνουν τα ξίφη τους” στο πρώτο χρονικά ντέρμπι της αγωνιστικής ημέρας (Ίντερ – Γιουβέντους στις 21:45). H Ρόμα προέρχεται από δύο συνεχή αρνητικά αποτελέσματα σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, γνωρίζοντας μάλιστα και διασυρμό στο εκτός έδρας ματς στη Νορβηγία με τη Μπόντο/Γκλιμτ, χάνοντας με 6-1. Ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν συμπεριέλαβε στην αποστολή του τους τραυματίες Σμόλινγκ και Σπινατσόλι. Από την άλλη πλευρά, η Νάπολι προέρχεται με νίκες σε πρωτάθλημα και Ευρώπη όντας η μόνη ομάδα πού έχει το απόλυτο νικών στις 8 πρώτες αγωνιστικές. Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι δεν “υπολογίζει στις υπηρεσίες” των Ουνάς, Μαλκούιτ και στου Κώστα Μανωλά όπου τραυματίστηκε στην εντός έδρας νίκη της Πέμπτης με 3-0 επί της Λέγκια. Επίσης, αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του Πιετρ Ζιελίνσκι που επέστρεψε στις προπονήσεις αλλά δεν ειναι 100% έτοιμος

* Στους τελευταίους 5 μεταξύ τους αγώνες με γηπεδούχο τους “τζιαλορόσι”, οι Ναπολιτάνοι έχουν φύγει με το διπλό τις 4.

Εκτίμηση: Eπιλέγουμε το 2-3g. στο 1,97

Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ Σοσιεδάδ (22:00)

“Ντέρμπι κορυφής” στο “Wanda Metropolitano” ανάμεσα σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Ρεάλ Σοσιεδάδ. Οι “ροχιμπλάνκος” βρίσκονται στην 5η θέση (17β.) του βαθμολογικού πίνακα έχοντας 2 ματς λιγότερα από την δεύτερη Οσασούνα (18β.) και ένα από την σημερινή της αντίπαλο – πρωτοπόρο Ρεάλ Σοσιεδάδ (20β.). Την προηγούμενη αγωνιστική, η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε δεν αγωνίστηκε λόγω των εθνικών υποχρεώσεων των ποδοσφαιριστών της στα προκριματικά του Μουντιάλ στη ζώνη της Νότιας Αμερικής. Έκτος στο σημερινό παιχνίδι για τους “κολτσονέρος” έμειναν οι τραυματίες Γιορέντε και Σάβιτς. Αντίθετα, οι “Βάσκοι” αγωνίστηκαν κανονικά το προηγούμενο Σ/Κ κερδίζοντας στο τέλος με 1-0 της Μαγιόρκα χάρις σε τέρμα του Λομπέτ, παίζοντας σε όλο δεύτερο ημίχρονο με αριθμητικό μειονέκτημα. Ο προπονητής της ομάδας Ιμανιόλ κάνει τα σχέδια του μη προσμετρώντας σε αυτά τους μακροχρόνια απόντες Μονρεάλ, Φερνάντεζ, Ρίκο, Σόλα αλλά και τους πρόσφατα Οιραρθάμπαλ, Θουμπιμέντι και τον τιμωρημένο Μουνιόζ.

* Στα 5 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια η “Ατλέτι” είναι αήττητη έχοντας 4 νίκες και μια ισοπαλία και ισάριθμα ματς έχουν ολοκληρωθεί με 2-3 γκολ.

Εκτίμηση: Ο 1 & Under 3,5 στο 2,15 “προκρίνεται” σαν επιλογή.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ