Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Και μέσα από τα ερείπια ξεπροβάλλει η ελπίδα…

Τελειωμένη υπόθεση πρέπει να θεωρείται η επιστροφή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα, αυτή τη φορά από τη θέση του προπονητή. Το deal ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι ουσιαστικά τελειωμένο και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να επισημοποιηθεί.

 

O Καταλανός τεχνικός τα έχει βρει σε όλα με τους «Μπαλουγκράνα» και απομένει η συγκατάθεση της Αλ Σαντ, ώστε να ολοκληρωθεί η συμφωνία. Βέβαια, η ομάδα από το Κατάρ έχει ζητήσει από τον Τσάβι να παραμείνει στην ομάδα για τα δύο επόμενα παιχνίδια με Αλ Αχλί (30/10) και Αλ Ντουχαΐλ (03/11), αφού μετά υπάρχει η διακοπή για τις εθνικές ομάδες και θα υπάρξει χρόνος για να βρεθεί ο διάδοχός του. Σύμφωνα με την «Mundo Deportivo», ο 41χρονος έχει ήδη συμφωνήσει με τον Ζοάν Λαπόρτα για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των Καταλανών και αυτό απομένει είναι να βρεθεί η φόρμουλα αποδέσμευσής του από την Αλ Σαντ, κάτι όμως που είναι δεδομένο ότι θα συμβεί. Μέχρι να ολοκληρωθεί η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, χρέη υπηρεσιακού θα έχει ο Σέρχι Μπαρζουάν, που είναι προπονητής στη δεύτερη ομάδα. Ο Λαπόρτα από την μεριά του στην τελευταία επικοινωνία που είχε με τον Τσάβι, του ζήτησε να βρεθεί στη Βαρκελώνη τις επόμενες ώρες.

Όπως αναφέρει το παραπάνω δημοσίευμα, αρχικοί στόχοι του Ζοάν Λαπόρτα ήταν οι Γιούργκεν Κλοπ και Έρικ Τεν Χαγκ, όμως έγινε άμεσα αντιληπτό ότι ήταν αδύνατον τόσο η τωρινή Μπαρτσελόνα να προσεγγίσει έστω αυτά τα ονόματα και πολύ περισσότερο να πληρώσει ρήτρες, αφού και οι δύο έχουν πολύ βαριά συμβόλαια με Λίβερπουλ και Άγιαξ αντίστοιχα.Έτσι, ο Τσάβι πραγματοποιεί το μεγάλο του όνειρο και ετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη πρόκληση της προπονητικής του καριέρας, έχοντας το δύσκολο έργο της επιστροφής των «Μπλαουγκράνα» στην κορυφή της Ισπανίας και της Ευρώπης!

 

Λάμπρος Παπαδής – Αρθρογράφος – Πολιτικός Συντάκτης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ