Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Για το 4 στα 4 ο Παναθηναϊκός στην Λεωφόρο…

Το 4 στα 4 εντός έδρας θέλει να κάνει ο Παναθηναϊκός την Κυριακή 31/10  στις 17:15 με αντίπαλο τον ΟΦΗ στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής. Να “καταλάβουν” θέση που οδηγεί play off θέλουν οι κρητικοί που έχουν δείξει πως ξέρουν την συνταγή της επιτυχίας στα ντέρμπι.

Έφτασε η 8η αγωνιστική λοιπόν έστω και αρχές Νοέμβριου στο αργοπορημένο (για να μην πω αργόσχολο) ελληνικό πρωτάθλημα με την αυλαία να ανοίγει σήμερα με τα ματς  Παναιτωλικός – Ολυμπιακός και ΠAOK – Απόλλων Σμύρνης (που και πάλι θα ξεκινήσουν την ίδια ώρα) και το ντέρμπι της αγωνιστικής να είναι σίγουρα το ΑΕΚ – ΑΡΗΣ . Εκτός του ντέρμπι, αύριο Κυριακή 17:15 στην Λεωφόρο υπάρχει ένα ματς που σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητο βάση δυναμικότητας αντιπάλων και είναι το Παναθηναϊκός – ΟΦΗ.

Οι κρητικοί με το μέτριο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και την 8η θέση που έχουν καταλάβει μέχρι τώρα, ψάχνουν το κάτι παραπάνω για να πατήσουν 6άδα και να χτίσουν σερί που θα τους κάνει να ελπίζουν σε διεκδίκηση θέσης που οδηγεί Ευρώπη.Το σύνολο του κ.Νιόπλια έχει δείξει μαχητικότητα στα δύσκολα ματς και πως δεν είναι ο αντίπαλος που όλοι ανυπομονούν να έχουν, στοιχείο που επιβεβαιώνει σίγουρα ο αγώνας με την ΑΕΚ στο Ηράκλειο.

Οι πράσινοι αντίθετα έχουν δείξει μια αστάθεια στα αποτελέσματα τους και πως η μαχητικότητα της ομάδας εξαρτάται πολύ από το mood που βρίσκονται συγκεκριμένοι παίκτες ,γεγονός που είναι ευεργετικό και καταστροφικό ταυτόχρονα.Το θετικό για την ομάδα του κ.Γιοβάνοβιτς είναι πως αγώνας είναι εντός έδρας στοιχείο που μετράει αρκετά αν αναλογιστούμε πως ο Παναθηναϊκός έχει 9/9 βαθμούς εντός έδρας και 1/12 εκτός.Ο κόσμος σύμφωνα με τις πληροφορίες μας θα στηρίξει την ομάδα μετά την γκέλα που είχε εκτός έδρας με τον Αστέρα και το γήπεδο θα είναι sold out στο επιτρεπτό όριο που έχει μπει από την κυβέρνηση με την Π.Α.Ε να περιμένει γύρω στις 14.500 φίλαθλους που αντιστοιχεί στο 90% της χωρητικότητας της Λεωφόρου.

Στα αγωνιστικά τώρα οι φιλοξενούμενοι αναμένεται να παραταχθούν σε ένα 4-3-3  με μια πιθανή 11αδα με τον Επασί κάτω από τα δοκάρια ,τους Μαρινάκη-Βούρο-Διαμαντή-Κοροβέση στην άμυνα, τους Μεγίαδο-Νέϊρα-Γκαγιέγος στο κέντρο και τους Λάμπρου – Βαν ντούϊνεν -Τοράλ στην επίθεση με τον κ.Νιόπλια να σχεδιάζει να δώσει την κατοχή στον Παναθηναϊκό και να παίξει κυρίως με αντεπιθέσεις όπως αναφέρει το ρεπορτάζ τον ασπρόμαυρων.

Από την πλευρά των πρασίνων υπάρχει η αίσθηση πως δεν θα γίνουν πολλές αλλαγές στην 11άδα που χρησιμοποιείται μέχρι τώρα με τους Μπρινιόλι στην εστία, τους Χουάνκαρ ή Σάντσες στα αριστερά της  άμυνας (ανάλογα με την κατάσταση του Χουάνκαρ μετά το χτύπημα που δέχτηκε στην γάμπα στο ματς με τον Ατρόμητο),τον Κώτσιρα αριστερά και τους Βέλεθ – Πούγγουρα στο κέντρο της άμυνας. Στα χαφ θα παίξουν οι Αλεξανδρόπουλος – Πέρεθ ενώ στην τριάδα πίσω από τον προωθημένο Καρλίτος θα είναι οι Βιτάλ-Παλάσιος και ΧατζηγιοβάννηςΙβάν Γιοβάνοβιτς θέλει οι παίκτες του να πάρουν την κατοχή και να “πνίξουν” από νωρίς τον αντίπαλο καθαρίζοντας το ματς με κάποιο γρήγορο γκολ.

Αύριο Κυριακή λοιπόν 17:15  Παναθηναϊκός – ΟΦΗ στο Cosmote sport.

Υ.Γ Θετική εξέλιξη για τον Παναθηναϊκό το ενδιαφέρον της Μίλαν για Αλεξανδρόπουλο με την ιταλική ομάδα να στέλνει όπως αποκαλύφθηκε σκάουτερ για τον νεαρό στα ματς με Ατρόμητο και όχι μόνο, γεγονός που βάζει ξανά το τριφύλλι ανάμεσα σε μεταγραφικά deal του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου κάτι που χρειαζόταν η ομάδα καθώς μπορεί να φέρει χρήματα και να ανεβάσει επίπεδο  την ομάδα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ