Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Καταιγιστικός ο ΠΑΟΚ ισοπέδωσε στο β’ ημίχρονο τον Απόλλωνα

Δυσκολεύτηκε στο πρώτο αλλά “καθάρισε” στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ την υπόθεση νίκη απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης στην Τούμπα, σε αγώνα που έγινε στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Super League 2021-22. Τελικό σκορ 4-1 και άνετη επικράτηση για τους ασπρόμαυρους.

 

Με φόρα από την ορμή που τους έδωσε η Θύρα 4 που ξανά άνοιξε μετά από καιρό, οι γηπεδούχοι άνοιξαν γρήγορα το σκορ μόλις στο 3’ με εύστοχο πέναλτι του Σβαμπ, μετά από ανατροπή του Τέιλορ εντός περιοχής του Απόλλωνα. Ο Παυλίδης ισοφάρισε στο 14’ με κεφαλιά μετά από αδυναμία της άμυνας του ΠΑΟΚ να απομακρύνει μια φαινομενικά εύκολη μπαλιά. Δύο δυνατά σουτ από Αουγκούστο στο 24’ και Βιεϊρίνια στο 41’ δε βρήκαν στόχο, καθώς το μεν πρώτο έδιωξε σε κόρνερ ο Κότσαρης και το δε δεύτερο πέρασε λίγο άουτ.

Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο 48’ όταν κεφαλιά του Σφιντέρσκι έδιωξαν οι αμυντικοί του Απόλλωνα πάνω στη γραμμή και με τον Κότσαρη εξουδετερωμένο. Με συντριπτική κατοχή υπέρ τους οι γηπεδούχοι σημείωσαν γκολ με τον Ελ Καντουρί με κοντινή προβολή στο 59’ αλλά το τέρμα ακυρώθηκε καθώς ο Αλγερινός ήταν ελάχιστα οφσάιντ. Ό,τι δεν κατάφερε ο ΠΑΟΚ σε αυτή τη φάση το πέτυχε στο 66’ με συρτό διαγώνιο σουτ του Σφιντέρσκι που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 2-1. Στο 72’ ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Μιχαηλίδης με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 3-1 για τον Δικέφαλο. Στο υπόλοιπο διάστημα του παιχνιδιού οι παίκτες του Λουτσέσκου διαχειρίστηκαν άψογα τον χρόνο και ο Ρουμάνος τεχνικός έκανε τις απαραίτητες αλλαγές για να δώσει ανάσες στους βασικούς του ενόψει και του αγώνα της Πέμπτης (4/11) με την Κοπεγχάγη για το Conference League. Στο 90+4’ ο Άκπομ κέρδισε πέναλτι όταν ανατράπηκε εντός περιοχής και ο Αουγκούστο εκτέλεσε εύστοχα σημειώνοντας το 4-1.

Πέρα για πέρα δίκαιη η επικράτηση του ΠΑΟΚ που δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλό του, ο οποίος πέρα από τη φάση του γκολ δεν έκανε αισθητή την παρουσία του επιθετικά σε κανένα άλλο σημείο του αγώνα. Ακόμη και το γκολ προήλθε από αμυντική αδράνεια και ασυνενοησία μεταξύ Τέιλορ και Πασχαλάκη.

Μια πολύ καλή τόνωση ψυχολογίας για τους ασπρόμαυρους που έχουν μπροστά τους ένα πολύ σημαντικό ευρωπαϊκό παιχνίδι σε 5 βράδια.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (Ροντρίγκο 73’), Μιχαηλίδης, Βαρέλα, Τέιλορ, Σβαμπ (Κούρτιτς 73’), Ελ Καντουρί (Μουργκ 76’), Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (Κωνσταντέλιας 84’), Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι (Άκπομ 76’).
Απόλλων Σμύρνης: Κότσαρης, Μπαξεβανίδης, Τουτουαρίμα, Ντομίνγκες, Λισγάρας (Ντεντάκης 62’), Φατιόν, Κάστρο, Παμλίδης (Λα Πάρα 76’), Μαρτίνεζ (Ματέι 62’), Τσιλούλης (Σαχλί 85’), Ιωαννίδης (Νταουντά 85’).
Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Άρτας)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ