Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 1-2: Ξανάπαιξε με τη… φωτιά αλλά δεν κάηκε

Ένας ξανά μέτριος Ολυμπιακός τα βρήκε… σκούρα αλλά παρά το γεγονός ότι έπαιξε και πάλι με τη… φωτιά, πήρε την πολύτιμη νίκη με 1-2 επί του Παναιτωλικού και συνεχίζει να απολαμβάνει την κορυφή της βαθμολογίας.

Του έκανε τη ζωή δύσκολη ο Παναιτωλικός, αλλά αυτό που έχει σημασία για τον Ολυμπιακό είναι ότι κατάφερε και έφυγε από το Αγρίνιο με τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές του.

Οι δύο φορ του Πέδρο Μαρτίνς βρήκαν δίχτυα, ενώ συνολικά δέχθηκαν ελάχιστες τελικές προσπάθειες από τους γηπεδούχους που πίεσαν στα τελευταία λεπτά αλλά η ερυθρόλευκη άμυνα απορρόφησε την πίεση.

Το γρήγορο γκολ στο 13ο λεπτό της αναμέτρησης στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό έλυσε τα πόδια των Ερυθρολεύκων. Ο Ρόνι Λόπες που ξεκίνησε βασικός για δεύτερη φορά στο πρωτάθλημα εκτέλεσε το κόρνερ και ο Τικίνιο με κεφαλιά έκανε το 0-1. Οι δύο από τους τρεις που βρέθηκαν στην ενδεκάδα συνεργάστηκαν στο 0-1, με τον Πορτογάλο να έχει αρκετά καλή απόδοση στις ενέργειες του με την μπάλα στα πόδια.

Οι γηπεδούχοι απάντησαν πέντε λεπτά αργότερα. Ο Ντουάρτε άνοιξε στον κενό χώρο για τον Βέργο που έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση και στην πλάτη του Μπα, ντρίμπλαρε τον Σωκράτη και έγραψε το 0-1 με πλασέ σε μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις που οι γηπεδούχοι βρήκαν κενά μέτρα στο χορτάρι του Αγρινίου.

Οι αλλαγές του Μαρτίνς πάντως, βοήθησαν στο δεύτερο ημίχρονο αφού ο Βαλμπουενά και ο Ελ Αραμπί κράτησαν χαμηλά τους Αγρινιώτες και τους υποχρέωσαν να αμυνθούν για να μη δεχθούν ευκαιρίες.

Ο Ολυμπιακός βρήκε για δεύτερη φορά δίχτυα στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο 70′.

Ο Φωτιάς πήγε στο VAR και είδε πως ο Μελίσσας γκρέμισε τον Βαλμπουενά που πήρε την κεφαλιά, αποφασίζοντας μετά από ώρα να δώσει την παράβαση.

Οι Ερυθρόλευκοι διατήρησαν το προβάδισμα τους αμυνόμενοι σωστά έστω κι αν δεν είχαν άλλη τελική μετά το γκολ κι έκαναν το 4/4 στα φετινά παιχνίδια εκτός έδρας (Λαμία, Τρίπολη, Γιάννενα, Αγρίνιο).

Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 1-2

Γήπεδο: Παναιτωλικού

Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας)

Σκόρερ: 13′ Τικίνιο, 19′ Βέργος, 70′ πέναλτι Ελ Αραμπί

Κίτρινες: 45+1 Φλόρες, 68′ Μελίσσας, 90+3 Ντουάρτε, 90+8 Κορνέλιους

Οι συνθέσεις:

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Μελίσσας, Κορνέλιους, Λούι, Βέργος, Ντουάρτε, Φλόρες, Αντούνες, Μόρσεϊ (76′ Αποστολάκης), Μαλής, Τσιγγάρας, Μπακαδήμας (84′ Καρέλης)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ – Λαλά (54′ Ανδρούτσος), Μπα, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ – Εμβιλά, Μαντί Καμαρά (54′ Βαλμπουενά) – Αγκιμπού Καμαρά (90+5 Σισέ), Μασούρας, Ρόνι Λόπες (54′ Ελ Αραμπί)- Τικίνιο (82′ Κούντε).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ