Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γκόλμπολ

Στην Σαμψούντα της Τουρκίας βρίσκονται από χθες οι Εθνικές μας ομάδες γκόλμπολ ανδρών και γυναικών, όπου την Παρασκευή ξεκινά το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του θεαματικού αυτού (άγνωστου μέχρι τώρα στο ευρύ κοινό) παραολυμπιακού αθλήματος για αθλητές με οπτική αναπηρία.

 

Η ανδρική εθνική μας ομάδα μετά την 8η θέση στην διοργάνωση του 2019 όπου διεξήχθη στην Γερμανία και τον υποβιβασμό της τότε στην δεύτερη κατηγορία, επανήλθε άνετα στην κορυφαία διοργάνωση καθώς τερμάτισε πρώτη και αήττητη στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας τον Ιούνιο του 2021.

Πλέον στην Σαμψούντα θα κληθεί να αντιμετωπίσει και πάλι την “αφρόκρεμα” των ευρωπαϊκών ομάδων στοχεύοντας αφενός στην παραμονή στην κατηγορία αλλά και κοιτώντας όσο το δυνατόν ψηλότερα, αφού οι εμφανίσεις της το τελευταίο διάστημα αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Στον όμιλό της η εθνική μας θα βρεθεί απέναντι από τις: Γερμανία, Τουρκία, Φιλανδία και Μαυροβούνιο, ενώ τον άλλο όμιλο απαρτίζουν οι Ουκρανία, Λιθουανία, Βέλγιο, Ισπανία και Ρωσία. Για την Ελλάδα θα αγωνιστούν οι: Χαράλαμπος Κορδάκης, Άλκης Λέσι, Αντριάνο Μπεζιάνι, Γιάννης Σκουρμπούτης, Γρηγόρης Τάτσης και Θανάσης Χατζηπάντου, με προπονητή τον Αντώνη Ανάστο και βοηθό τον Χριστόφορο Σιζόπουλο.

Η γυναικεία εθνική μας ομάδα από την άλλη πλευρά, μετά την έβδομη θέση στο τελευταίο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2019, όπου στις λεπτομέρειες έχασε την είσοδό της στην τετράδα, θα προσπαθήσει φέτος για κάτι καλύτερο εδραιώνοντάς την στις πρώτες θέσεις της διοργάνωσης. Στα παιχνίδια που ξεκινούν την Παρασκευή η εθνική μας θα αντιμετωπίσει τις: Ισραήλ, Γερμανία, Ουκρανία και Γαλλία ενώ στον δεύτερο όμιλο συμμετέχουν οι: Τουρκία, Αγγλία, Ρωσία, Φιλανδία και Δανία. Την ομάδα απαρτίζουν οι: Βασιλική Άγκο, Ευλαμπία Μαυροβουνιώτη, Τζουλιέτα Μπούσι, Παρασκευή Νάκα, Μαρία Τζάλλα και Ελένη Χαλκιαδάκη με προπονήτρια την Μένη Κεσσανοπούλου.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ