Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Έσωσε πάλι την παρτίδα ο CR7!! (Video)

Την γλύτωσε (πάλι) στο τέλος η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τον Κριστιάνο να σκοράρει δις και να δίνει στην ομάδα του τον βαθμό σε μια κάκιστη (αγωνιστικά) βραδιά στο Μπέργκαμο. Προηγήθηκαν 2 φορές οι Ιταλοί που πάλι δεν διαχειρίστηκαν το προβάδισμα τους και έφυγαν από το ματς με λιγότερα από όσα άξιζαν. Στον πόντο θα κριθεί η πρόκριση μετά  την νίκη της Βιγιαρεάλ.

Ενδιαφέρον ματς με ανατροπές ήταν και πάλι το Αταλάντα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την 4η αγωνιστική του champions league με τους Ιταλούς να υποδέχονται στο Μπέργκαμο την ομάδα του Σόλσκιερ.Οι δύο διεκδικητές της πρωτιάς του 6ο όμιλο βρέθηκαν στην Ιταλία αυτήν την φορά σε μια άτυπη ρεβάνς οπού αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 και κράτησαν αμφότεροι τις ελπίδες τους για πρόκριση στην φάση των 16.

Η γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυναμικά το ματς και έδειξαν αφοσιωμένοι στο πλάνο τους το οποίο από ότι φάνηκε προσέφερε την κατοχή στους κόκκινους διαβόλους αλλά στόχευε στο υψηλό πρέσινγκ και στην επιβολή αντεπιθέσεων που είναι το δυνατό στοιχείο των Ιταλών.Στο 5΄ οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν την κατοχή που είχαν και απείλησαν με ένα σουτ του Mctominay που σταμάτησε στο δοκάρι. Στην συνέχεια και ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κυκλοφορούσε ανούσια την μπάλα χωρίς να απειλεί, ο Ζαπάτα με ένα κλέψιμο πάσαρε στον Ίλισιτς ο οποίος εκτέλεσε τον Ντε χεα και έδωσε στο 11΄ προβάδισμα στην ομάδα του.Στην υπόλοιπη διάρκεια του 1ου ημιχρόνου συνέχισε το ίδιο σκηνικό στο ματς με ανούσια κυκλοφορία της Μάντσεστερ και ευκαιρίες στην κόντρα για την Αταλάντα όπως το άστοχο σουτ του Ζαπάτα στο 21΄,με τον Κριστίανο Ρονάλντο όμως στο 45΄  να πάει κόντρα στην ροή του παιχνιδιού και να σκοράρει μετά από μια όμορφη συνεργασία με τον Μπρούνο Φερνάντες  στέλνοντας τις 2 ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Στο 2ο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε και πολύ, με την ανεπιτυχή δημιουργία της ομάδας του Σόλσκιερ να συνεχίζεται, στοιχείο που φαίνεται και στα στατιστικά όπου οι κόκκινοι έχουν 61% κατοχή και μόλις 3 σουτ στον στόχο!. Στο 57′  πάλι με ένα κλέψιμο στο κέντρο η Αταλάντα δημιούργησε με μια πάσα του Παλομίνο επίθεση και μετά από κάκιστη αμυντική λειτουργία των Μαγκουάιρ, Ντε χέα  σκόραρε με τον Ζαπάτα να κάνει το 2-1.Το παιχνίδι συνέχισε σε χαμηλό ρυθμό και εκεί που όλα έδειχναν πως δεν μπορεί η Μάντσεστερ να απειλήσει (πόσο μάλλον να σκοράρει) ήρθε στο 90+1΄ και πάλι ο “σωτήρας” Κριστιάνο Ρονάλντο να βάλει το 5ο γκολ σε 4 ματς στο champions league  με ωραίο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και να δώσει στην ομάδα του ένα πόντο που σίγουρα δεν άξιζε βάση εικόνας.

Έτσι λοιπόν με το τέλος και αυτής της αγωνιστικής η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μένει πρώτη στον 6ο όμιλο με 7 βαθμούς και η Αταλάντα τρίτη με 5 βαθμούς .Στην επόμενη αγωνιστική η Μάντσεστερ ταξιδεύει στην Ισπανία για να παίξει με την Βιγιαρεάλ ενώ η Αταλάντα αντιμετωπίζει την Γιανκ μποις  στην Ελβετία.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ( SOLSKJAER ) : DE GEA, SHAW ,MAGUIRE , VARANE (38′ GREENWOOD) , BAILLY , WAN-BISSAKA , POGBA ( 67′ MATIC) , MCTOMINAY (87′ SANCHO) , FERNANDES (87′ VAN DE BEEK) , RONALDO , RASHFORD (69′ CAVANI ).

AΤΑΛΑΝΤΑ ( GASPERINI ) : MUSSO , DE ROON , DEMIRAL , PALOMINO , ZAPPACOSTA , FREULER , KOOPMEINERS ,  MAEHLE , ILICIC ( 71′ MURIEL) , PASALIC ( 46′ DJIMSITI) , ZAPATA.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ : VINCIC

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ