Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

O Φατί έβγαλε τα ”κάστανα από την φωτιά” στο Κίεβο

Μία πολύτιμη νίκη με 0-1 πέτυχε η Μπαρτσελόνα κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου για λογαριασμό της 4ης αγωνιστικής για την φάση των ομίλων του UEFA Champions League.

Οι μπλαουγκράνα μπήκαν ”φουριόζοι” στο γήπεδο και στο πρώτο δεκάλεπτο δημιούργησαν ευκαιρίες με σημαντικότερη αυτή του  Depay στο 4ο λεπτό κλείνοντας την ουκρανική ομάδα στην περιοχή της. Αυτό βέβαια δεν συνεχίστηκε , καθώς το ματς ήρθε σε ισορροπία με την Ντινάμο να ”χτυπά” στις αντεπιθέσεις , μάλιστα λίγο έλειψε να σκοράρει στο 28′ μετά από μεγάλη ευκαιρία που έχασε ο Σαπαρένκο. Το πολύ καλό transition της ομάδας του Λουτσέσκου της επέτρεψε στο 1ο ημίχρονο να περιορίσει την Μπαρτσελόνα σε μία ανούσια κατοχή της μπάλας χωρίς πολλές ευκαιρίες με εξαίρεση αυτή του Nico ο οποίος δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από κοντινή κεφαλιά στο 42′.

Το 2ο ημίχρονο ήταν ”μονόδρομος” για τους Ισπανούς που ήθελαν μόνο την νίκη για να διατηρήσουν ελπίδες πρόκρισης. Παρόλα αυτά η ουκρανική ομάδα ήταν αυτή που για 15 λεπτά είχε το momentum υπέρ της και με τον Karavayev απείλησε την εστία του ter Stegen  στο 57ο λεπτό. Είδηση αποτέλεσε η επιστροφή του Ντεμπελέ για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του στο Euro  , ο Γάλλος μάλιστα έδωσε ενέργεια στα ”φτερά” της Μπάρτσα . Στο 65′ ο Ηategan έδειξε την άσπρη βούλα μετά από πτώση του Φατί στην μεγάλη περιοχή , λίγο αργότερα όμως με την βοήθεια του VAR δίκαια ακύρωσε την πρότερη επιλογή του. Τέσσερα λεπτά αργότερα μετά από σέντρα του Μινγκέθα ο 19χρονος Ισπανός με όμορφο σουτ εντός περιοχής έστειλε την μπάλα στον ουρανό των διχτύων του Buschan.

Από το 70ο λεπτό και έπειτα η Μπαρτσελόνα επέλεξε να αμυνθεί επιλογή που παραλίγο να αποδειχθεί μοιραία για την ομάδα του Sergi αφού μετά από λάθος πάσα του Μπουσκέτς στο 82′ ο Τσυγκάνκοφ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση για να σκοράρει με τον Τερ Στέγκεν να τον σταματά.

Οι καταλανοί έτσι πήραν δύσκολα την νίκη απέναντι στην ”σκληροτράχηλη” Ντινάμο στο Olympinsky, αυτό το 3ποντο όμως τους έδωσε μία τελευταία ευκαιρία , έναν τελικό στο Camp Nou απέναντι στην Μπενφίκα για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Εντεκάδες:

Μπαρτσελόνα:

Ter Stegen, Eric Garcia, Lenglet (Araujo 79′), Mingueza, Jordi Alba, Busquets, Nico, De Jong, Gavi (Dembele 65′), Ansu Fati (Balde 88′), Depay

Nτινάμο Κιέβου:

Buschan, Kedziora (Tymchyk 77′), Zabarnyi, Syrota, Karavaev, Sydorchuk, Shaparenko (Shepelev 81′), Tsygankov, Buyalskyy (Lednev 81′), de Pena (Verbic 77′), Garmash (Vitinho 71′)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ