Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Βινίσιους σέρβιρε, Μπενζεμά σκόραρε και νίκη πρόκρισης για τη Ρεάλ

Με τους συνήθεις ύποπτους Βινίσιους και Μπενζέμα να κάνουν για ακόμα ένα παιχνίδι απίθανα πράγματα, η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε δύσκολα της Σαχτάρ με 2-1, έσπασε πρώτη το φράγμα των 1000 γκολ στην Ευρώπη και έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης για τους 16 της διοργάνωσης.

Παρά το δυνατό ξεκίνημα και το χαμένο τετ-α-τετ του Μόντριτς μόλις στο 5ο λεπτό η Ρεάλ δεν είχε τον έλεγχο του ματς και αυτό ήρθε να το επιβεβαιώσει ο Πάτρικ όταν στο 11ο λεπτό με σουτ που εξαπέλυσε σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι του Κουρτουά. Στο 14 όμως ένα λάθος έφτανε στη Ρεάλ για να ανοίξει το σκορ στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Ο Τετέ έχασε την μπάλα μέσα στην περιοχή των Ουκρανών με τον Βινίσιους να κλέβει την μπάλα και να σερβίρει έτοιμο γκολ στον Μπενζεμά ο οποίος σε κενή εστία άνοιξε το σκορ σημειώνοντας  το 1000ο γκολ της βασίλισσας σε Κύπελλο Πρωταθλητριών/Champions League . Παρά το γρήγορο προβάδισμα όμως οι παίκτες του Κάρλο Αντσελότι συνέχισαν να να είναι αρκετά υποτονικοί έδωσαν πολύ χώρο στους παίκτες της Σαχτάρ  που όσο περνούσε η ώρα ανέβαζαν την απόδοση τους. Ο Φερνάντο προειδοποίησε στο 32ο λεπτό αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα δεν λάθεψε στέλνοντας την μπάλα στον ουρανό των διχτύων του Κουρτούα για το 1-1. Το γκολ της ισοφάρισης έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στη Σαχτάρ και στο 45 έφτασε μία ανάσα από το 1-2 όταν ο Φερνάντο νικήθηκε σε τετ-α-τετ απ τον Κουρτουά.

Παρότι και στο δεύτερο ημίχρονο η Ρεάλ δεν έδειχνε να έχει μπει καλά στο 61ο λεπτό  ο Κασεμίρο με τον Βινίσιους έκρυψαν την μπάλα ο τελευταίος με μαγικό τακουνάκι είδε τον Μπενζεμά και ο Γάλλος δεν αστόχησε κάνοντας το 2-1. Στα λεπτά που ακολούθησαν οι Μαδριλένοι προσπάθησαν να κάνουν διαχείρηση δυνάμεων, δεν το πλήρωσαν όταν ο Στεπανένκο με μία βολίδα έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κουρτουά, καταφέρνοντας έτσι έστω και δύσκολα να πάρουν τους 3 βαθμούς και να κάνουν αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ (66΄Νάτσο), Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί, Κασεμίρο, Μόντριτς, Κρόος, Βάσκεθ, Βινίσιους, Μπενζεμά (80΄Γιόβιτς)

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι): Τρούμπιν, Ντοντό, Μάρλον, Ματβιένκο, Ισμαΐλι, Στεπανένκο (80΄Σουντάκοβ), Άλαν Πάτρικ (80΄Αντόνιο), Μέικον, Τετέ (80΄Μάρλος), Μούντρικ (71΄Σόλομον), Φερνάντο (86΄Ντεντίνιο)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ