Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Δεν γίνεται να φταίει πάντα η ατυχία!

Περίεργο το χθεσινό ματς της Τούμπας. Ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν την νίκη για να εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό την πρώτη θέση του ομίλου, προηγήθηκε νωρίς, όμως στο τέλος της βραδιάς βρέθηκε τελικά χαμένος. Η αλήθεια είναι πως αυτή η ήττα εντείνει τον φετινό προβληματισμό για την κατάσταση του ΠΑΟΚ και την ετοιμότητα που έχει ώστε να πρωταγωνιστήσει σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.

Το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Δικέφαλο. Η ομάδα μπήκε δυνατά, σκόραρε πριν το δεκάλεπτο όμως έπειτα από αυτό χάθηκε. Η Κοπεγχάγη έφερε το ματς στα μέτρα της και ο Δικέφαλος πέρα από το δοκάρι στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου δεν απείλησε ποτέ. Για ακόμα ένα φετινό παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ δείχνει πως αν τα πράγματα αρχίζουν και στραβώνουν δύσκολα βγαίνει από το “αδιέξοδο” ενώ επίσης αξίζει να αναφερθεί και πως οι ενναλακτικές που υπήρχαν στον πάγκο δεν ήταν οι κατάλληλες για να βοηθήσουν την κατάσταση.

Το τελικό 1-2 η αλήθεια είναι πως δεν αντικατοπτρίζει την πλήρη εικόνα του ματς. Ο ΠΑΟΚ μετά τα φθηνά γκολ που δέχθηκε προσπάθησε να βγάλει αντίδραση αλλά το υπάρχον ρόστερ ίσως δεν μπορούσε να πετύχει κάτι καλύτερο. Τα προβλήματα είναι δεδομένα και χθες ήρθαν ξανά στην “επιφάνεια” με τον χειρότερο τρόπο. Η ομάδα “πονάει” σε πολλές θέσεις ενώ τα συνέχεις ατομικά λάθη έρχονται να προβληματίσουν ακόμη περισσότερο. Η έλλειψη του εύκολου γκολ από τα φορ της ομάδας καθώς και η προτίμηση του ανέτοιμου Κρέσπο έναντι του Τέιλορ φανερώνουν τα ζητήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Λουτσέσκου στον φετινό ΠΑΟΚ. Ειδική αναφορά πάντως αξίζει και η δήλωση του Ρουμάνου τεχνικού καθώς όπως είπε ίσως ζήτησε πολλά από την φετινή ομάδα και μετέδωσε στους παίκτες μεγάλο άγχος. Και ίσως έχει δίκιο. Τα δεδομένα είναι διαφορετικά από την ομάδα του νταμπλ, ο ΠΑΟΚ ταλαιπωρήθηκε πολύ τις προηγούμενες δύο σεζόν ενώ η ομάδα είναι πλέον γερασμένη.

Από εδώ και πέρα ο ΠΑΟΚ οφείλει να σηκώσει κεφάλι. Παραμένει μέσα στους στόχους του, μπορεί να διακριθεί φέτος με την μέχρι τώρα κακή κατάσταση και των ανταγωνιστών του, αρκεί πάντως να δουλέψει ώστε να γίνει πιο ομάδα και να κάνει σημαντικές διορθωτικές κινήσεις τον Γενάρη. Η ομάδα λοιπόν χρειάζεται να “αντέξει”. Η χειμερινή μεταγραφική περίοδος είναι κοντά και μέχρι τότε ο κάθε ποδοσφαιριστής πρέπει να δώσει τα πάντα ώστε ο ΠΑΟΚ να μείνει μέσα στους στόχους του. Η ομάδα χρειάζεται να επιστρέψει στις νίκες και αρχής γενομένης από το ματς με τον Παναθηναϊκό να βγάλει αντίδραση. Αν μείνει στην χθεσινοβραδινή ήττα της Τούμπας και στην εσωστρέφεια που έχει δημιουργηθεί, τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα θα διογκωθούν με τελικό αποτέλεσμα να μιλάμε για ακόμα μία χρονιά που πετάγεται στα “σκουπίδια” ΄όσον αφορά τις ευρωπαϊκές και εγχώριες διοργανώσεις.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ