Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ, ξύλο και άμυνα του στέρησαν τη νίκη!

Ένας μέτριος αλλά με πολύ καλά διαστήματα ΠΑΟΚ προδόθηκε από την άμυνά του και έχασε το πολύ σημαντικό παιχνίδι από την Κοπεγχάγη στην Τούμπα για την 4η αγωνιστική του Conference League με 1-2 και οι Δανοί πέρασαν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

 

Η μέτρια έως κακή για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα απέναντι στον ΠΑΟΚ Κοπεγχάγη κατάφερε να φύγει με το διπλό από το γήπεδο της Τούμπας, έχοντας και τη βοήθεια του διαιτητικού… κουαρτέτο. Οι Πολωνοί που διηύθυναν την αναμέτρηση ανέχτηκαν το πολύ σκληρό παιχνίδι των Δανών, ενώ αρνήθηκαν και πενατακάθαρο πέναλτι πάνω στον Άκπομ που μπορεί και να ισοδυναμεί με αποκλεισμό αντί για πρόκριση. Τη στιγμή μάλιστα που απουσιάζει(!!!) το VAR από τη διοργάνωση.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με στόχο τη νίκη και κατάφερε να ανοίξει γρήγορα το σκορ στο 8’. Ο Μπίσεσβαρ σέντραρε, ο Σφιντέρσκι πήρε την κεφαλιά πάσα και ο Ζίβκοβιτς απλά έσπρωξε την μπάλα στην άδεια εστία για το 1-0. Τεράστια ευκαιρία για την Κοπεγχάγη στο 13’ μετά από λάθος του Κούρτιτς αλλά ο Μπίελ αστόχησε απέναντι από τον Πασχαλάκη. Οι Δανοί στη συνέχεια ισορρόπησαν το παιχνίδι και έφτασαν στην ισοφάριση στο 34’ μετά από πολύ καλή κυκλοφορία που εξέθεσε όλη την αμυντική γραμμή του και εύστοχο πλασέ του Άνκερσεν. Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στους γηπεδούχους όταν στο 45’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπίσεσβαρ ο Σβαμπ δεν κατάφερε να πάρει την κεφαλιά αλλά η μπάλα με μια περίεργη τροχιά βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Γιόνσον και απομακρύνθηκε.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ για τους φιλοξενούμενους στο 50′ όταν σε γρήγορη μετάβαση από άμυνα σε επίθεση η μπάλα έφτασε στον Μπιέλ που πλάσαρε εύστοχα τον Πασχαλάκη γράφοντας το 1-2. Ο ΠΑΟΚ πίεσε στη συνέχεια για την ισοφάριση και είχε ένα καλό σουτ με τον Κούρτιτς που πέρασε λίγο άουτ στο 59′ και μια κεφαλιά του Σφιντέρσκι 2 λεπτά αργότερα που μπλόκαρε ο Γιόνσον. Τεράστιες ευκαιρίες χάθηκαν στο επόμενο πολύ καλό διάστημα των ασπρόμαυρων κατ’ αρχάς από Μπίσεσβαρ στο 68′ μετά από υπέροχο συνδυασμό Βιεϊρίνια-Ελ Καντουρί με την μπάλα να φτάνει στον Ολλανδό και από εκεί δίπλα από την εστία των Δανών. Ούτε ο Ελ Καντουρί κατάφερε να σκοράρει από πολύ κοντά στο 73′, με τους παίκτες της Κοπεγχάγης στη συνέχεια να προσπαθούν να κρατήσουν το υπέρ τους αποτέλεσμα με νύχια, με δόντια, και με πολύ… ξύλο. Η τετράδα των Πολωνών κατάφερε να αποβάλει τον Μιχαηλίδη με απευθείας κόκκινη (για άγνωστο λόγο) την ώρα που έβλεπαν όλο τον πάγκο των Δανών να έχει φτάσει νωρίτερα με άγριες διαθέσεις μέχρι εκείνον του ΠΑΟΚ αλλά οι διαιτητές να μη συγκινούνται! Ο Πολωνός Πάβελ Ρατσκόφσκι τα έκανε πραγματικά μαντάρα όταν αρνήθηκε καταφανέστατο πέναλτι σε ανατροπή με χέρια και πόδια του Άκπομ εντός περιοχής στο 79′.

Με αυτό τον τρόπο το παιχνίδι έφτασε στο τέλος του με την Κοπεγχάγη να παίρνει μια πολύ σημαντική νίκη και να πιάνει κορυφή και τον ΠΑΟΚ να κυνηγάει ρεαλιστικά πια τη δεύτερη θέση του ομίλου. Επόμενος αντίπαλος του Δικεφάλου η Σλόβαν Μπρατισλάβας εκτός έδρας στις 25 Νοεμβρίου.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Κρέσπο (62′ Τέιλορ), Βιεϊρίνια, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Σβαμπ (87′ Μουργκ), Κούρτιτς, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ (87′ Κούτσιας), Α. Ζίβκοβιτς, Σφιντερσκι (71′ Άκπομ). Αναπληρωματικοί: Ζ. Ζίβκοβιτς, Ταλιχμανίδης, Βαρέλα, Λύρατζης, Τέιλορ, Τσιγγάρας, Εσίτι, Μουργκ, Άκπομ, Κούτσιας

Κοπεγχάγη: Γιόνσον, Κρίστιανσεν, Μπόιλεσεν, Κοτσολάβα, Άνκερσεν (75′ Γκάμπριελσεν), Λεράγκερ, Στάγκε, Ντικς, Μπέβιγκ (63′ Γιοχάνεσον), Βιντ (87′ Χόιλουντ), Μπίελ (87′ Μπάλντουρσον). Αναπληρωματικοί: Μπένγκτσον, Γκαμπριέλσεν, Γιοχάνεσον, Μπάλντουρσον, Οβιέντο, Οικονόμου, Χόιλουντ, Χάραλντσον, Γκουαντάνιο, Γέλερτ, Ντίτμερ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ