Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Εποχή Τσάβι στην Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα, αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Ρόναλντ Κούμαν, με τον Τσάβι Ερνάντες, προκειμένου να αλλάξει το κακό κλίμα που επικρατεί στο κλαμπ, αλλά και να ξεκινήσει την νέα εποχή.

Το τι έχει προσφέρει ο Τσάβι στην Μπαρτσελόνα, καθώς και η εκτίμηση στο πρόσωπο του από τους απανταχού φίλους των ” Μπλαουγκράνα” είναι δεδομένα και λίγο πολύ γνωστά. Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως δεν είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές οι συνθήκες για τον Τσάβι, μιας και η Μπαρτσελόνα, βιώνει την μεγαλύτερη κρίση της σύγχρονης ιστορίας της.

Η συγκεκριμένη κίνηση, ίσως φέρει μία ηρεμία σε ολόκληρο τον σύλλογο, μιας και τόσο η αγωνιστική κατάσταση, όσο και γενικότερα, είναι στα χειρότερα τους. Ο Τσάβι, έχει μία μεγάλη ευκαιρία στα χέρια του, ωστόσο είναι δεδομένο ότι θα χρειαστεί και χρόνο και στήριξη προκειμένου να χτίσει το πρότζεκτ του, που θα δώσει και πάλι στην Μπαρτσελόνα τα σκήπτρα για νέες επιτυχίες.

Μία ομάδα, η οποία τα τελευταία 5 χρόνια, άρχισε λίγο λίγο να φθείρεται ως οντότητα, λόγων των κακών επιλογών, κυρίως σε μεταγραφές αλλά και γενικά ενός ενδεδειγμένου πλάνου, πλέον πρέπει να τα αφήσει όλα αυτά πίσω και να χαράξει νέο δρόμο.

Ο πρόεδρος των Καταλανών, αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία στον Τσάβι, να αναλάβει το τιμόνι της ομάδας και ναι γίνει ο καπετάνιος που θα την οδηγήσει στην νέα εποχή. Ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, κάθε άλλο. Έχει εμπόδια και δυσκολίες. Ωστόσο, εάν υπάρξει συνεννόηση και εκπόνηση ενός πρότζεκτ που μπορεί να υποστηρίξει το κλαμπ, ίσως αλλάξουν κατά πολύ τα πράγματα.

Όλα αυτά και άλλα πολλά, θα συζητηθούν από εδώ και στο εξής και όχι άδικα, μιας και η Μπαρτσελόνα έχει γράψει την δική της ιστορία στο ποδόσφαιρο και σαφώς, αυτή η απότομη πτώση, από την ακμή στην παρακμή, έχει δημιουργήσει κλίμα για πολλές συζητήσεις και απόψεις.

Η νέα εποχή φαίνεται να ξεκινάει και από του χρόνου, θα φανεί εάν η Μπαρτσελόνα, θα επιστρέψει έστω και σταδιακά και πάλι στην ελίτ του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Αθλητικός Δημοσιογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ