Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Σε τεντωμένο σχοινί

Καλησπέρα σας. Μια ακόμα αγωνιστική διεξάγεται σε αυτό το πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο με αναμετρήσεις που θα κριθούν εν πολλοίς στις λεπτομέρειες. Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ διασταυρώνουν τα ξίφη τους στη Λεωφόρο σε μια αναμέτρηση που ο χαμένος , χάνεται. Ας μελετήσουμε , λοιπόν , σε βάθος το πρόγραμμα του διημέρου.

 

  • ΟΦΗ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάββατο,17.15): Πρωταθλήτρια στις ισοπαλίες η ομάδα της Κρήτης , καθώς σε οκτώ αναμετρήσεις μετρά έξι ισοπαλίες. Ο ΟΦΗ προέρχεται από δυο λευκές ισοπαλίες και στο αποψινό παιχνίδι θα ψάξει το τρίποντο για να ανασάνει βαθμολογικά. Εκτός ο Ουές, όπως και οι Στάικος, Τσιλιανίδης.

Άξιος της μοίρας του είναι ο Ατρόμητος. Μη μπορώντας να κερδίσει ούτε στη Λαμία την ομώνυμη ομάδα παρέμεινε ουραγός στο πρωτάθλημα. Με 3 βαθμούς σε 8 αγώνες σίγουρα το μόνο που μπορεί να θέσει κανείς ως στόχο είναι η αποφυγή του υποβιβασμού. Με λευκό απουσιολόγιο θα αγωνιστεί στο Γεντί Κουλέ η ομάδα του Περιστερίου.

Εκτίμηση: Βασιλιάς της ισοπαλίας ο ΟΦΗ , με την πλάτη στο τοίχο ο Ατρόμητος. Το Χ είναι αρκετά πιθανό στο 2,95.

 

  • ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Σάββατο,17.15): Συνώνυμο του αντι-ποδοσφαίρου ο ΠΑΣ ,ο οποίος και δέχεται και σκοράρει δύσκολα γκολ. Κατόρθωσε να αποσπάσει εντός έδρας ισοπαλίας κόντρα στον Αστέρα και παραμένει στην 6η θέση. Νοκ-αόυτ ο Μπρενέ και ο Κόντε.

Παρά τις πολλές απουσίες , κοίταξε στα μάτια τον Ολυμπιακό και έχασε δύσκολα με σκορ 1-2. Η ομάδα του Αγρινίου αγνοεί τη νίκη εδώ και δυο μήνες , αλλά είναι θέμα χρόνου να κερδίσει. Εκτός οι Μόρσει, Βαρόνε, Ντίας και Μεντόζα.

Εκτίμηση: Μίζερη ομάδα ο ΠΑΣ , ο Παναιτωλικός έχει αμυντικά προβλήματα αλλά σκοράρει κιόλας. Γκολ γκολ στο 1,90.

  • ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΑΕΚ (Σάββατο,19.30):  Άντεξε κόντρα στον ΠΑΟΚ για μια ώρα η Ελαφρά ταξιαρχία , αλλά στο τέλος παρέδωσε πνεύμα. Διαμαρτύρεται εντόνως για τη διαιτησία. Αποκλείστηκε μεσοβδόμαδα από τη Κηφισιά στο κύπελλο και βάρυνε ακόμα πιο πολύ το κλίμα. Με την ΑΕΚ έχει φιλικές σχέσεις ο Απόλλων. Τιμωρημένος ο Φατιόν.

Η ΑΕΚ και με τη βοήθεια της διαιτησίας κέρδισε τον Άρη στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ με 2-1 . Παρέμεινε, συνεπώς, στο -1 από την κορυφή. Τέταρτη σερί νίκη για την Ένωση. Τιμωρημένος ο Μήτογλου, τραυματίας ο Άμπραμπατ, μακροχρόνια εκτός ο Γαλανόπουλος.

Εκτίμηση: Aναμένεται εύκολο απόγευμα για την ΑΕΚ στη Ριζούπολη. Διπλό και over 1,5 στο 1,75.

  • ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΛΑΜΙΑ (Κυριακή,15.00): Ο Αστέρας έχασε δυο πολύτιμους βαθμούς στα Γιάννενα , ωστόσο βρίσκεται πια στο -1 από την εξάδα. Στην αναμέτρηση με τη Λαμία στοχεύει στους τρεις βαθμούς ,για να βρεθεί σε τροχιά play-off. Τιμωρημένος ο Μπαράλες, νοκ – άουτ ο Μουνάφο.

Άλλο ένα παιχνίδι ρώσικη ρουλέτα για τη Λαμία. Ισοπαλία με γκολ κόντρα στον Ατρόμητο. Ψάχνει νίκες για να ανέβει βαθμολογικά και να νιώσει πιο ήρεμη. Αμφίβολοι δίνονται οι Νούνιες και Ρόμανιτς.

Εκτίμηση: Aναξιόπιστες και οι δύο. Θα προτείνω το γκολ γκολ στο 2,18.

  • NΠΣ ΒΟΛΟΣ – ΑΡΗΣ (Κυριακή,17.15): Για πρώτη φορά φέτος δεν έφερε over . Σε μια μέτρια εμφάνιση για τα δεδομένα του ο Βόλος έσωσε το βαθμό στη Νίκαια και παρέμεινε 4ος. Για ακόμα μια αγωνιστική θα κοουτσάρει από την εξέδρα ο Αμπασκάλ. Μοναδικός απών ο Πουρίτο.

Βράζει ο Άρης για τη διαιτησία στο ΟΑΚΑ. Αδίκως γνώρισε την ήττα, καθώς θα μπορούσε να πάρει κάτι περισσότερο από την αναμέτρηση. Στο -2 οι κίτρινοι από την 6η θέση , μονόδρομος αποτελεί η νίκη , απέναντι στους Βολιώτες. Μακροχρόνια απουσία αυτή του Άλι.

Εκτίμηση: Oμάδα που προσφέρει θέαμα ο Βόλος, πιο συγκροτημένος ο Άρης . Η αυριανή διαιτησία του Καραντώνη, είναι ικανή να τινάξει τον αγώνα στον αέρα. Over στο 2,00.

  • ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΙΩΝΙΚΟΣ (Κυριακή,19.30): Μια ακόμα επαγγελματική νίκη για τους ερυθρόλευκους , αυτή τη φορά στο Αγρίνιο με 1-2. Παράλληλα, ηττήθηκε και στη δεύτερη αναμέτρηση από την Άιντραχτ και η πρωτιά στον όμιλο έγινε καπνός.

Την καλύτερη του εμφάνιση φέτος πραγματοποίησε η ομάδα του Ιωνικού στο πρωτάθλημα. Λίγο έλειψε να φθάσει στο τρίποντο. Άοσμαν, Ματσούκας εκτός λόγω τραυματισμού, ομοίως και ο Τσιγκρίνσκι.

Εκτίμηση: Στα τάρταρα ο άσσος. Θα το συνδυάσω με το over 2,5 στο 1,70.

  • ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ – ΠΑΟΚ (Κυριακή,19.30): Τραγικός για πρώτη φορά φέτος εντός έδρας ο Παναθηναϊκός  , μένοντας στο στείρο 0-0 με αντίπαλο τον ΟΦΗ. Μεγάλη η πίεση για αγωνιστική ανάκαμψη στους πράσινους. Τραυματίες οι Κουρμπέλης, Σένκεφελντ.

Με αρκετές διαιτητικές σκιές ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε το εμπόδιο του αξιόμαχου Απόλλωνα στη Τούμπα και παρέμεινε στο -4 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Προχτές , ηττήθηκε εντός για την Ευρώπη από την Κοπεγχάγη και έθεσε σε κίνδυνο την πρωτιά του ομίλου. Τεράστια τα κενά στην άμυνα , που αναγκάζουν το Λουτσέσκου να προχωρήσει σε εσωτερικές αλχημείες. Εκτός ο Αουγκούστο και οι Μίτριτσα, Σίντκλει, Ίγκανσον.

Εκτίμηση: Aρχίζουν τα δύσκολα για τους πράσινους , χωρίς περιθώρια απωλειών ο ΠΑΟΚ . Γκολ γκολ στο 1,75.

 

και καλή μας επιτυχία…

 

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ