Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Μίλαν – Ίντερ 1-1 : Ισόπαλο το Derby Della Madonnina

Μίλαν και Ίντερ παρέμειναν στο 1-1 για τη 12η αγωνιστική της Serie A σε ένα χορταστικό ματς όπου οι “ροσονέρι” είχαν υψηλό κίνητρο αφού με νίκη θα παρέμεναν μόνοι πρώτοι στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Τα δύο γκολ σημειώθηκαν στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα με τους φιλοξενούμενους να ανοίγουν το σκορ στο 11ο λεπτό μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χακάν Τσαλχάνογλου, ο οποίος μάλιστα πανηγύρισε προκλητικά απέναντι στους φιλάθλους της πρώην ομάδας του. Στη συνέχεια, η Μίλαν ισοφάρισε στο 17ο λεπτό μετά από αυτογκόλ  του  Στέφαν ντε Φράι. Η Ίντερ ωστόσο είχε το πάνω χέρι σε όλο το ημίχρονο απέναντι σε έναν αντίπαλο που πραγματοποιούσε συχνά λάθη κυρίως στην άμυνα και την μεσέα γραμμή. Στο 27ο λεπτό οι νεραντζούρι ξανακέρδισαν πέναλτι, αυτή το φορά όμως ο Λαουτάρο Μαρτίνες νικήθηκε από τον Τσίπριαν Ταταρουσάνου και το 1-1 κρατήθηκε. Οι πρωταθλητές είχαν αρκετές ευκαιρίες ακόμη να σκοράρουν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μίλαν αποκατέστησε την ισορροπία και ανέβασε απόδοση, ειδικότερα με την είσοδο του Ρέμπιτς στο ημίωρο. Ο τραυματισμός του Έντιν Τζέκο ανάγκασε τον Ιντζάγκι να πραγματοποιήσει αναγκαστική αλλαγή, παρολ’αυτά η Ίντερ δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερο κίνδυνο πέρα από πίεση του αντιπάλου. Μάλιστα οι νεραντζούρι έχασαν μοναδική ευκαιρία να πάρουν το τρίποντο με το πλασέ του Βιντάλ να σταματάει στην γραμμή. Στα τελευταία λεπτά ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, αλλά και ο Σαλαμάκερς είχαν από μια πολύ καλή ευκαιρία να σκοράρουν όμως το ματς παρέμεινε ως έχει και οι ομάδες μοιράστηκαν από έναν βαθμό.

ΜΙΛΑΝ: Ταταρουσάνου, Καλάμπρια, Κίερ, Τόμορι, Μπάλο Τουρέ (46’ Καλουλού), Κεσί, Τονάλι (71’ Μπενασέρ), Κρούνιτς (84’ Μπακαγιόκο), Μπραΐμ Ντίαθ (59’ Σαλεμάκερς), Λεάο (59’ Ρέμπιτς), Ιμπραΐμοβιτς  

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Ντε Φράι, Σκρίνιαρ, Μπαζτόνι (84’ Ντιμάρκο), Νταρμιάν (76’ Ντάμφρις), Μπαρέλα (68’ Βιδάλ), Μπρόζοβιτς, Πέρισιτς, Τσαλχάνογλου, Ντζέκο (76’ Κορέα), Λαουτάρο Μαρτίνες (84’ Αλέξις Σάντσες)

Η βαθμολογία της Serie A μετά την 12η αγωνιστική (5 πρώτες θέσεις):

1.Νάπολι (32 βαθμοί)

2.Μίλαν (32 β.)

3.Ίντερ (25 β.)

4.Αταλάντα (22 β.)

5. Λάτσιο (21 β.)

 

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ