Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Οι πρώτες αλλαγές του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα

Η νέα εποχή της Μπαρτσελόνα με τον Τσάβι ως προπονητή της ξεκίνησε επισήμως σήμερα (9/11) με την πρώτη προπόνηση. Η άφιξη του στο προπονητικό κέντρο έγινε δύο ώρες νωρίτερα, ενώ στη διάθεση του είχε μόλις 6 παίκτες λόγω τραυματισμών και υποχρεώσεων με τις εθνικές ομάδες.

Ο νέος προπονητής των μπλαουγκράνα δεν έχασε χρόνο και προχώρησε σε σημαντικές αλλαγές για τον σύλλογο. Αρχικά, απομάκρυνε από την πρώτη ομαδα τον επικεφαλής φυσιοθεραπείας, Χουάνχο Μπράου και τον επικεφαλής εκγύμνασης Άλμπερτ Ρόκα, θεωρώντας ότι φέρουν ευθύνη για τους τραυματισμούς της ομάδας.

Στη συνέχεια, ο Τσάβι θέσπισε ορισμένους κανονισμούς που αφορούν κυρίως την προσωπική ζωή των παικτών:

  • Περιορισμός των ταξιδιών αναψυχής του Πικέ
  • Περισσότερη ώρα παραμονής των παικτών στο προπονητικό κέντρο
  • Τέλος οι ατομικές προπονήσεις
  • Μείωση της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης των παικτών

Δήλωσε πως το νέο αγωνιστικό στυλ που θέλει να προσφέρει στην ομάδα θα είναι αδιαπραγμάτευτο και προσπάθησε να τονώσει το ηθικό στους παίκτες λέγοντας τους πως τίποτα δεν έχει τελειώσει. Αναλυτικά τα όσα είπε:

“Θα πρέπει να πιστεύετε στους εαυτούς σας. Αυτό που συνέβη στο Βίγκο δεν πρέπει να ξαναγίνει. Θα πρέπει να είστε πάντα σε εγρήγορση, δεν μπορεί να πηγαίνετε στο ημίχρονο προηγούμενοι με 3-0 και να ισοφαρίζεστε στο δεύτερο. Η Μπαρτσελόνα είναι πηγή υπερηφάνειας και αυτή η ομάδα θα πρέπει πάντα να παλεύει”

Το πρώτο ματς του Τσάβι με την Μπάρτσα θα είναι στο Καμπ Νου απέναντι στην Εσπανιόλ στις 20/11.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ