Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Η Ευρώπη περνάει από Δανία για ΠΑΟΚ

Μετά από τρία χρόνια ο Δικέφαλος του Βορρά επιστρέφει στις Ευρωπαϊκές Διοργανώσεις του Βόλεϊ Ανδρών. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα αγωνιστεί σήμερα (20:30) στην Δανία με στόχο την πρόκριση στους 32 της τρίτης κατά σειρά Ευρωπαϊκής διοργάνωσης (Challenge Cup).

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ είναι η Μίντλεφαρτ, περσινή Κυπελλούχο και κάτοχος τεσσάρων Πρωταθλημάτων και Κυπέλλων Δανίας η οποία όμως απουσίαζε επί 20 ολόκληρα χρόνια από το Ευρωπαϊκό απουσιολόγιο. Με την επιστροφή της θέλει να συνεχίσει το αήττητο σερί που έχει από το πρωτάθλημα . Εκεί όπου μετρά πέντε συνεχόμενες νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια έχοντας 14 βαθμούς βρισκόμενη στην 2η θέση του εγχώριου πρωταθλήματος .

Αντιθέτως ο ΠΑΟΚ με τα τρία Πρωταθλήματα και Κύπελλα Ελλάδος ,ως σύλλογος έχει περισσότερες παραστάσεις από Ευρώπη με την τελευταία φορά που έδωσε το παρών να ήταν την σεζόν 2018-19. Όταν αρχικά είχε ξεκινήσει από τον 1ο γύρο της 1ης κατά σειρά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, Champions League.  Τότε η κληρωτίδα έβγαλε ως αντίπαλο την Ουγγρική ,Vegyész RC KazincbarcikaΩς αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ είχε προκριθεί καθώς νίκησε και στα δύο παιχνίδια πηγαίνοντας στον 2ο γύρο όπου συνάντησε την Τουρκική,Istanbul BBSK. Μια νίκη και μια ήττα από τους γείτονες αλλά ο ΠΑΟΚ συνέχισε το ταξίδι στον 3ο γύρο , με την Γερμανική United Volleys Rhein-Main να νικάει τον Δικέφαλο και στα δύο παιχνίδια πετώντας τον ΠΑΟΚ εκτός συνέχειας.

Παρόλο αυτά η Ελληνική ομάδα συνέχισε στην 2η ευρωπαϊκή διοργάνωση, CEV CUP όπου μπήκε απευθείας στην φάση των 16 με αντίπαλο την Πολωνική, Indykpol AZS Olsztyn χάνοντας τον πρώτο αγώνα με 3-1 σετ και στον δεύτερο αγώνα ο ΠΑΟΚ νίκησε με 3-2 αλλά λόγο των σετ η Πολωνική ομάδα προκρίθηκε και ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε .

Αναφορικά με το προφίλ της Μίντλεφαρτ , η οποία έχει  μέσο όρο ηλικίας τα 27 έτη και αποτελείται από 7 Δανούς, 3 Καναδούς, 1 Λετονό, Λιθουανό και από το Πουέρτο Ρίκο με προπονητή τον Martin Stenderup  ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε πως :”Αναμένουμε να συναντήσουμε μια ομάδα που παίζει σε υψηλό επίπεδο και όπου η συνέπεια του να παίζεις άσχημα είναι πολύ μεγαλύτερη.” 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ