Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Φυσιοθεραπευτές – Οι Αφανείς Ήρωες των Ποδοσφαιριστών (Α’ Μέρος) – (Video)

Έχοντας την απόλυτη στήριξη κάποιων ανθρώπων, ξεκίνησε μία ιδέα που είχα σε συνεργασία με τον Αθλητικό Φυσιοθεραπευτή και Αποκατάστασης τον Κ. Κατσικά Αναστάσιο Μάρκο να πραγματοποιήσουμε ένα “project” όσον αφορά τους Φυσιοθεραπευτές και την τόσο σημαντική δουλειά που κάνουν χωρίς αυτή να προβάλλεται επαρκώς πως τα έξω.

Ο Τάσος Κατσικάς ο οποίος έχει εργαστεί ως φυσιοθεραπευτής στον ΟΦΗ, στον Ατρόμητο Αθηνών, στον ΑΡΗ θεσσαλονίκης, αλλά και σε ομάδες του εξωτερικού στην Ολλανδία και στην Αγγλία, δέχτηκε με μεγάλη του χαρά να μας μιλήσει για τη δουλειά του φυσιοθεραπευτή και τα στάδια της αποκατάστασης ενός τραυματισμού.

Από μικρός ο Τάσος Κατσικάς ήταν μέσα στον αθλητισμό παίζοντας μπάσκετ στην ομάδα του ΑΡΗ σε νεαρή ηλικία και σιγά σιγά ξεκίνησε μέσα του ” να γεννάται η ιδέα ” του να γίνει φυσιοθεραπευτής. Εν τέλει τα κατάφερε και έγινε ένας σπουδαίος φυσιοθεραπευτής ο οποίος ΣΗΜΕΡΑ έχει αποκτήσει πολύ μεγάλη εμπειρία τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό όπου έχει εργαστεί και πήρε τρομερές γνώσεις.

Να αναφέρουμε επίσης ότι στην Ολλανδία ο Κ. Κατσικάς έχει τελειώσει την ” Μοντεσσοριανή Σχολή ” με την Εθνική Ολλανδίας και πιο συγκεκριμένα με τις ακαδημίες αυτής. Επί της ουσίας εκπαιδεύτηκε και έμαθε στα παιδιά των ακαδημιών πως να αυτο-εξυπηρετούνται σε συμπεριφορά μέσα από τους τραυματισμούς. Με αυτό το πολύ σημαντικό πρόγραμμα ασχολήθηκε το έτος 2013-2014.

Σεμινάριο με τη Ρεάλ Μαδρίτης στην Ισπανία

Όποια δυσκολία και να αντιμετωπίζει μέχρι τώρα στην δουλειά του προσπαθεί να το “φτιάχνει” με ένα χαμόγελο πέρα από την αγωνία και την εγρήγορση όπου διαθέτει.

Επίσης, μέσα σε αυτή την ιδέα προσθέσαμε και τον τραυματισμό του άλλοτε ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ Μούσα Ουαγκέ, καθώς ο Κατσικάς Τάσος ήταν παρών και μάλιστα κλήθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στον ποδοσφαιριστή στο παιχνίδι μεταξύ ΑΡΗ και ΠΑΟΚ στις 14 Δεκεμβρίου του 2020.

Να θυμήσουμε στον κόσμο πως γι αυτή του την ενέργεια κέρδισε επάξια και το βραβείο “fair play ” μαζί με τον Κ. Χρίστου από τη διοργανώτρια αρχή της Super League. 

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά σαν Παύλος Τσούλης κάποιους ανθρώπους για την βοήθεια και την υλοποίηση του ” project “ οι οποίοι είναι :

  • Χώρος Φιλοξενίας : Mediterranean College Thessaloniki
  • Υπεύθυνος Συντονισμού Χώρου : Καραβάς Χρήστος
  • Βίντεο – Μοντάζ : Κανίδης Ορέστης

και φυσικά τον Κ. Κατσικά Αναστάσιο Μάρκο Αθλητικό Φυσιοθεραπευτή και Αποκατάστασης με τον οποίο δημιουργήσαμε και την κεντρική ιδέα του ” project ” αυτού 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ