Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Με απουσίες αλλά πίστη για τη νίκη η Εθνική!

Τον πιο σημαντικό μέχρι… τον επόμενο αγώνα της δίνει απόψε (21:45, ΟΡΕΝ, Cosmote Sport 1) η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου που θα υποδεχθεί στο ΟΑΚΑ την Ισπανία με μοναδικό στόχο τη νίκη. Παιχνίδι για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.

 

Ποτέ ένα παιχνίδι απέναντι στη “φούρια ρόχα” δεν είναι εύκολο αφού είναι διαχρονικά μία από τις παγκόσμιες δυνάμεις του ποδοσφαίρου. Η ισοπαλία όμως με 1-1 στον πρώτο αγώνα στην ιβηρική χώρα μας δίνει έναν αέρα αισιοδοξίας.

Ρεαλιστικά όμως οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος μας. Ο Τζον Φαν’ τ Σιπ έχει να αντιμετωπίσει αρκετές απουσίες σημαντικών παικτών λόγω τιμωρίας ή τραυματισμού. Τα ονόματα των Φορτούνη, Μπακασέτα, Ζέκα, Κουρμπέλη, Γαλανόπουλου, Μαυροπάνου και Χατζηδιάκου πρωταγωνιστούν στον απουσιολόγιο του Ολλανδού εκλέκτορα ο οποίος καλείται να βρει τους αντικαταστάτες τους.

Μοναδικό ζητούμενο η νίκη με παράλληλο θετικό αποτέλεσμα της Σουηδίας στην Ισπανία την επόμενη και τελευταία αγωνιστική (14/11) και δική μας νίκη με το Κόσοβο εντός έδρας. Συνδυασμός αποτελεσμάτων απίθανος (όχι όμως και αδύνατος) αλλά οι διεθνείς μας είναι υποχρεωμένοι να κυνηγήσουν όλες τις πιθανότητες που τους αναλογούν. Αν γίνουν όλα τα παραπάνω το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα καταλάβει τη 2η θέση του ομίλου προσπερνώντας τη σημερινή της αντίπαλο και θα περιμένει τα μπαράζ για να έχει μια δεύτερη ευκαιρία πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ του 2022.

Με την πλάτη στον τοίχο η “γαλανόλευκη”, αλλά έχει αποδείξει ότι είναι φτιαγμένη για τα δύσκολα! Στο βασικό σχήμα αναμένεται να βρεθεί ο Βλαχοδήμος στη θέση του τερματοφύλακα, στην άμυνα οι 3 στόπερ θα είναι οι Τζαβέλας, Μήτογλου και Τσιμίκας, δεξιά ο Ανδρούτσος και αριστερά ο Γιαννούλης. Στη μεσαία γραμμή οι Μπουχαλάκης και Σιώπης θα έχουν μπροστά τους τον φορμαρισμένο Μάνταλο, ενώ στην επίθεση θα είναι ο Μασούρας με τον Παυλίδη. Ένα σχήμα αρκετά γρήγορο και ευέλικτο επιθετικά που μπορεί να δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα.

Από την άλλη οι Ισπανοί θέλουν επίσης τη νίκη για να έχουν το πάνω χέρι στον αγώνα με τη Σουηδία την ερχόμενη Κυριακή (14/11) που πιθανόν να κρίνει την πρώτη θέση. Αρκετά προβλήματα και για τον Λουίς Ενρίκε καθώς δε θα αγωνιστούν οι Πέδρι, Φεράν Τόρες, Τιάγκο, Ογιαρθάμπαλ, Φατί και Έρικ Γκαρθία. Σημαντικές απουσίες αλλά το βάθος των αντιπάλων μας τους δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν μία ενδεκάδα που θα αποτελείται από νέους και ικανούς παίκτες μαζί με τους μπαρουτοκαπνισμένους Καρβαχάλ,  Άλμπα, Μπουσκέτς, Κόκε και Μοράτα που δίνουν στην ομάδα την απαραίτητη εμπειρία για τέτοια ματς.

Το παιχνίδι ορίστηκε από την UEFA να διευθύνει ο 40χρονος Πολωνός Σιμόν Μαρτσίνιακ ο οποίος θα έχει βοηθούς του τους συμπατριώτες του Πάβελ Σολοκλινσκι και Άνταμ Κούπσικ, ενώ τέταρτος θα είναι ο Τόμας Μουσιάλ. Στο VAR ορίστηκε ο επίσης Πολωνός Τόμας Κβιατόφσκι με βοηθό τον Μαρτσίν Μπορκόφσκι.

Βαθμολογία

  1. Σουηδία  15β.(6αγ.)
  2. Ισπανία  13β.(6αγ.)
  3. Ελλάδα  9β.(6αγ.)
  4. Γεωργία  4β.(7αγ.)
  5. Κόσοβο  4β.(7αγ.)
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ