Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Αδίκησε τον εαυτό της και αδικήθηκε η Εθνική

Μία εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ήταν αρκετή για την Ισπανία για να φύγει με τους τρεις πολύτιμους βαθμούς από την Αθήνα απέναντι στην Εθνική μας που αποχαιρέτησε οριστικά άλλη μια μεγάλη διοργάνωση.

 

Η πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ η αλήθεια είναι πως χάθηκε για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στις ισοπαλίες με το Κόσοβο εκτός έδρας και τη Γεωργία στην Τούμπα. Παρόλα αυτά οι διεθνείς μας είχαν μια τελευταία ευκαιρία σήμερα (11/11) να παρατείνουν το όνειρο μέχρι την ερχόμενη Κυριακή.

Η εικόνα όμως της ομάδας μας στο πρώτο ημίχρονο ήταν απογοητευτική, καθώς οι Ισπανοί παίκτες είχαν πλήρη κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας με τους Έλληνες να περιορίζονται σε παθητικό ρόλο περιμένοντας τους αντιπάλους τους στο μισό γήπεδο. Ελάχιστες όμως ήταν οι φορές που απειλήθηκε ο Βλαχοδήμος, με την πιο κλασική ευκαιρία να χάνεται για τους Ίβηρες στο 16’ με τον Ντε Τομάς ο οποίος άργησε στην ελληνική περιοχή και τον πρόλαβε ο Γούτας. Σωστά ακυρωμένο γκολ του Μασούρα στο 21’ που έφυγε από θέση οφ-σάιντ και στη συνέχεια πλάσαρε εύστοχα τον Σιμόν. Οι Ισπανοί άνοιξαν το σκορ στο 26’ με εκτέλεση αμφισβητούμενου πέναλτι του Σαράμπια μετουσιώνοντας σε γκολ την υπεροχή τους στο παιχνίδι. Τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο ένα χαμένο τετ α τετ του Μοράτα που νικήθηκε από τον Βλαχοδήμο από κοντά.

Η Εθνική μας μπήκε πιο επιθετικά και με διάθεση να πιέσει ψηλά στο δεύτερο μέρος με τις αλλαγές των Τζόλη και Δουβίκα και αργότερα Πέλκα και Λημνιού να δίνουν πνοή. Τίποτα το αξιόλογο όμως μέχρι το τέλος του αγώνα, με τους διεθνείς μας να έχουν κερδίσει μέτρα στο γήπεδο αλλά να μην μπορούν να απειλήσουν. Από την άλλη η Ισπανία κυκλοφορούσε με κυνικό τρόπο την μπάλα και πιο πολύ φαινόταν να ενδιαφέρεται να κρατήσει το υπέρ της 0-1 παρά να το αυξήσει.

Σε γενικές γραμμές οι πολλές απουσίες επηρέασαν φανερά την εικόνα των παικτών του Φαν’ τ Σιπ αλλά όπως έδειξαν στο δεύτερο ημίχρονο μπορούσαν να πετύχουν κάτι καλύτερο απέναντι σε αυτή την Ισπανία. Οι αντίπαλοί μας πέρα από την αναμφισβήτητη ποιότητα που διαθέτουν, δε φάνηκε να δικαιολογούν σε καμία περίπτωση τον τόσο ντόρο που έχει γίνει γύρω από το όνομά τους.

Τελευταίος αγώνας σε αυτά τα προκριματικά για την Εθνική μας την ερχόμενη Κυριακή (14/11, 21:45) απέναντι στο Κόσοβο και πάλι στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Ένα παιχνίδι καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα.

Οι συνθέσεις:
ΕΛΛΑΔΑ (Φαν’τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Γούτας, Τζαβέλλας, Τσιμίκας, Ανδρούτσος, Σιώπης, Μπουχαλάκης (78′ Πέλκας), Μάνταλος, Γιαννούλης (67′ Λημνιός), Μασούρας (46′ Τζόλης), Παυλίδης (46′ Δουβίκας).

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Καρβαχάλ, Μαρτίνεθ (89′ Αθπιλικουέτα), Λαπόρτ, Γκαγιά, Γκάβι (65′ Μπουσκέτς), Ρόδρι, Κόκε, Ντε Τομάς (57′ Ροντρίγκο), Μοράτα (65′ Φορνάλς), Σαράμπια (57′ Όλμο).

Η βαθμολογία του Ομίλου μας:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ