Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΟΦΗ: «Γλυκιά» η ήττα στο φιλικό, αφού ήταν για καλό σκοπό

Ήρεμο ήταν το ξεκίνημα της σημερινής (12/11)  αναμέτρησης του ΟΦΗ απέναντι στον Ολυμπιακό Λευκωσίας, το οποίο διεξάχθηκε στο « Παγκρήτιο στάδιο».

Το παιχνίδι ήταν φιλανθρωπικού χαρακτήρα, αφού όλα τα έξοδα από τον αγώνα θα διατεθούν στους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου. Η απόφαση αυτή ήταν πρωτοβουλία του ΟΦΗ μαζί με τη νέα του συνεργασία με τον ΟΠΑΠ.

Το παιχνίδι

Σε χαλαρούς ρυθμούς ξεκίνησε το παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Ολυμπιακό Λευκωσίας, αν και οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ από νωρίς μόλις στο 5ο λεπτό, καθώς ο Βάντερμαν βρισκόταν σε αδράνεια και χρειάζεται χρόνο για να επανέλθει ξανά.

Οι «ασπρόμαυροι» ανέβασαν ρυθμούς λίγο μετά το γκολ που δέχθηκαν, ο τερματοφύλακας της Κυπριακής ομάδας έκανε άψογες επεμβάσεις κόβοντας τις επιθέσεις των Κρητικών. Στο 19′ ο Καμάου έχασε καλή ευκαιρία μειώσει, καθώς βρισκόταν μόνος του στην περιοχή και καθυστέρησε να πάρει τη μπάλα με αποτέλεσμα να επέμβει ξανά ο Κούπιτς.

Καλύτερη εικόνα παρουσίασε σήμερα ο Λουκ Καστάνιους του οποίου η απόδοση είχε πέσει. Στο 44′ ο Καμάου εκτέλεσε φάουλ η μπάλα έφτασε στον Ολλανδό επιθετικό ο οποίος εκτέλεσε ένα όμορφο σουτ και η μπάλα πέρασε έξω από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων, για λίγα χιλιοστά.

Στο 2ο ημίχρονο ο ΟΦΗ προσπάθησε να παίξει πιο επιθετικά με τον Καστάνιους ο οποίος απείλησε για λίγο την εστία του Κούπιτς. Ο Ολυμπιακός Λευκωσίας ήταν ανώτερος στο παιχνίδι και παρά το φιλικό έπαιξε πιο επιθετικά και το 2ο γκολ δεν άργησε να έρθει. Στο 52΄ έκανε το 0-2 ο Μάντζης με την ασίστ του Μαμαντού, ο οποίος πέρασε γρήγορα από όλους τους αντιπάλους του μπήκε στην περιοχή και στη συνέχεια σούταρε στον Μάντζη, ο οποίος με τη σειρά του έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με ένα όμορφο γκολ.

Στο 29′ ο Λάμπρου έβγαλε ένα ωραίο σουτ το οποίο όμως δεν ήταν αρκετά δυνατό για να καταλήξει στα δίχτυα. Στο 73′ επέστρεψαν στην αγωνιστική δράση μετά από καιρό απουσίας λόγω σοβαρών τραυματισμών οι, Στάικος και Τσιλιανίδης οι οποίοι αποθεώθηκαν από τον φίλαθλο κόσμο του ΟΦΗ.

Στο 88′ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τους «ασπρόμαυρους» να μειώσουν με τον Λάμπρου ο Κοβάτς έκανε εξαιρετική επέμβαση και είπε «όχι» στον Λάμπρου και έπειτα στην επαναφορά που έκανε ξανά ο ΟΦΗ, απομάκρυνε εντυπωσιακά ο γκολκίπερ της Λευκωσίας, η οποία πήρε διπλό στο σημερινό φιλικό. Ο ΟΦΗ ηττήθηκε αλλά προσπάθησε και έπειτα ο τεχνικός των Κρητικών Νίκος Νιόπλιας, είχε την ευκαιρία να δει παραπάνω πράγματα στους παίκτες και να κάνει τις αλλαγές που κρίνει.

Συνθέσεις:

ΟΦΗ: Βάντερμαν, Λυμπεράκης ( Μπαλογιάννης 63′ ), Πασαλίδης, Μαρινάκης, Ναμπί ( Λάμπρου 63′ ), Καμάου ( Φαν Ντάιεν 63′ ), Βούρος, Γκαγιέχος ( Στάικος 73′ ), Τοράλ 9 Μεγιάδο 80′), Καστάνιους ( Τσιλιανίδης 73′ ), Κοροβέσης

Ολυμπιακός Λευκωσίας: Κούπιτς ( Κοβάτς 83′ ), Κονφέ, Μπόβεδα ( Ζάνος 83′ ), Μάντζης ( Μιχαήλ 79′ ), Μαμαντού ( Πηλάβα 83′ ), Πεχλιβανης ( Μπούχταρης 83′), Σαλί (Κάι 49′ ), Μοντού ( Μουχτάρης 63′ ), Σοάρες ( Γκουστάβο 49′ ), Χαραλάμπους, Κυριάκου

ΜΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ
ΜΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ
Σπουδές: 1ο ΙΕΚ Ηρακλείου προϋπηρεσία: post game, tharkis sport, prismasport, sportsnews 24/7, ert open 106,7

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ