Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Έφυγε με τους 3 βαθμούς η Άσσηρος – Κέρδισε 1-0 το Μακεδονικό Λητής (Video)

Πήρε το ντέρμπι η Δόξα Ασσήρου με πρωταγωνιστή τον αρχηγό της ομάδας Παραλίκη Γιώργο με εκπληκτικό γκολ στο φινάλε της αναμέτρησης (90+2). 

 

Ντέρμπι για γερά νεύρα περιελάμβανε το σημερινό πρόγραμμα του 4ου ομίλου της Α΄κατηγορίας Ε.Π.Σ.Μ ανάμεσα στην γηπεδούχο Δόξα Ασσήρου και τον Μακεδονικό Λητής. 
Δύο ομάδες που διεκδικούν ξεκάθαρα την άνοδο στην Α1 κατηγορία την επόμενη χρονιά. Πριν το σημερινό παιχνίδι οι δύο αυτές ομάδες βρίσκονταν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 9 βαθμούς. Πλέον η Δόξα Ασσήρου μετά και τη σημερινή της νίκη απέναντι στη Λητή βρίσκεται μόνη πρώτη στη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν πιο δυνατά και να βάζουν δύσκολα στην ομάδα της Ασσήρου. Μετέπειτα όμως, η Δόξα ισορόπησε το παιχνίδι και το έφερε στα νερά της. Το παιχνίδι είχε πολύ ένταση και αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων. Το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Στο δεύτερο μέρος η Δόξα Ασσήρου προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού και ανέβαζε συνεχώς την έντασή της. Από την άλλη μεριά ο Κ.Γιαμουρίδης έκανε νωρίς τις 3 από τις 5 αλλαγές για να πάρει ότι καλύτερο από το παιχνίδι . Η ομάδα της Λητής είχε αρκετές ευκαιρίες κυρίως με μακρινά σουτ αλλά έπεσε πάνω στον εξαιρετικό σήμερα τερματοφύλακα της Ασσήρου Βαρούτη, ενώ και η άμυνα της Ασσήρου είχε πολύ καλή παρουσία στο παιχνίδι. Όσο περνούμε η ώρα, το παιχνίδι δεν φαινόταν ότι θα άλλαζε στο σκορ, με την ένταση και το άγχος να είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των δύο πάγκων. Οι παίκτες της Ασσήρου πίεζαν στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης για να πετύχουν το γκολ που θα τους χάριζε τους 3 βαθμούς. Εν τέλει, στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού ήρθε το πολυπόθητο γκολ για την Δόξα με τον αρχηγό της ομάδας Παραλίκη Γιώργο να πιάνει ένα φοβερό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή κρεμόντας τον Μπαμπάτσικο. Το γκολ μετατράπηκε σε ξέφρενους πανηγυρισμούς με τους παίκτες της ομάδας και τον κόσμο να γίνονται ένα κουβάρι στα κάγκελα του γηπέδου.
Με το σφύριγμα της λήξης του παιχνιδιού από τον διαιτητή της αναμέτρησης Κ. Τζίκα, συνεχίστηκαν τα πανηγύρια των παικτών της Ασσήρου στον αγωνιστικό χώρο και η ανακούφηση ήρθε για τους ανθρώπους της ομάδας.

* Δοκάρι για την Άσσηρο ο Σταμπουλής Γ.

* Όρκος Νίκης από τη Δόξα Ασσήρου

Οι συνθέσεις των ομάδων : 

Άσσηρος(Παγώνης) : Βαρούτης, Τρόκας, Δασκουλίδης, Τσουλχάι, Χωλίδης, Παπαναστασίου, Σταμπουλής Γ, Κόκολας, Μίλκας, Παραλίκης, Τρικαλόπουλος

Έπαιξαν και οι : Μάρκου, Σταμπουλής Δ, Γαλάνης, Αγγελίδης

Λητή(Γιαμουρίδης) : Μπαμπάτσικος, Πεχλιβανίδης, Ταουσιάνης, Σαββίδης, Σακκάλης, Καρασταύρου, Μπουλαλάς, Φουρκιώτης, Πιτσινέλης, Σουλίδης, Καφετζής

Έπαιξαν και οι : Δανάς, Ανδρονικίδης, Πολιανίτης, Μεγαλοοικονόμου, Τριανταφυλλίδης

ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ