Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

GP Βραζιλίας – Sprint: Pole Position για τον Bottas

Την 20η Pole Position της καριέρας του κατέκτησε ο Bottas. Δεύτερη θέση για τον Verstappen, τρίτος ο εξαιρετικός Sainz. Συγκλονιστική εμφάνιση από τον Hamilton, ο οποίος τελικά εκκίνησε από την τελευταία θέση, εξ αιτίας της παρατυπίας στο DRS από την Παρασκευή, ενώ ο Verstappen δέχθηκε πρόστιμο, ύψους 50.000 ευρώ.

Στην εκκίνηση, ο Bottas πετάχτηκε ταχύτατα από την δεύτερη στην πρώτη θέση, εκμεταλλευόμενος το πλεονέκτημα της μαλακής γόμας, σε σχέση με τις δυο Red Bull που χρησιμοποίησαν την μέση γόμα. Ο Verstappen είχε αργή αντίδραση, με αποτέλεσμα να δεχθεί προσπέραση και από τον Sainz.

Στον 4ο γύρο, ο Ολλανδός ανέκτησε την δεύτερη θέση από τον Sainz, με την μαλακή γόμα του Ισπανού να πέφτει σε απόδοση όσο περνούσαν οι γύροι.

Στον 8ο γύρο, ο Hamilton βρισκόταν ήδη στην 11η θέση, προσπερνώντας τον Alonso.

Στον 9ο γύρο, ο Norris περνά τον Leclerc, στην μάχη για την πέμπτη θέση.

Στον 18ο γύρο, ο Hamilton με τρεις συνεχόμενες προσπεράσεις, ανεβαίνει στην έβδομη θέση, ενώ ο Verstappen δεν μπορεί να πλησιάσει σε καμία περίπτωση τον Bottas.

Στον 24ο γύρο, ο Hamilton ολοκληρώνει μια μυθική εμφάνιση, προσπερνώντας και τον Norris, για την πέμπτη θέση. Ο πιλότος της Mercedes θα εκκινήσει τον αγώνα από την δέκατη θέση, εξ αιτίας της ποινής πέντε θέσεων για αλλαγή Μονάδας Εσωτερικής Καύσης.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ