Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Ένας φεύγει και ένας έρχεται στον ΠΑΟΚ

Η μεταγραφική περίοδος Ιανουαρίου πλησιάζει και στον ΠΑΟΚ σκέφτονται ήδη τις διορθωτικές κινήσεις που είναι απαραίτητες για να καλυφθούν τα κενά του ρόστερ, με πρώτο όνομα να είναι αυτό του Λέο Ζαμπά που θα ξαναφορέσει τα ασπρόμαυρα.

 

Ο Βραζιλιάνος ταλαντούχος εξτρέμ αγωνίζεται ως δανεικός στην πατρίδα του και την Βάσκο Ντα Γκάμα όπου φαίνεται να ξαναβρίσκει τον εαυτό του έχοντας 3 γκολ και μία ασίστ σε 27 αγώνες. Νούμερα που σίγουρα δε συναγωνίζονται εκείνα της πρώτης του σεζόν στον Δικέφαλο το 2018-19, τη χρονιά του νταμπλ δηλαδή, όπου ήταν από τους πρωταγωνιστές και βασικούς συντελεστές της τρελής πορείας της αρμάδας του Λουτσέσκου.

Ο Ρουμάνος τεχνικός φαίνεται να εμπιστεύεται τις ικανότητες του Ζαμπά και έχει δώσει το οκ για την επιστροφή του στην Τούμπα, την ώρα μάλιστα που η λειψανδρία στις θέσεις των ακραίων επιθετικών στην ομάδα είναι δεδομένη. Το μεγαλύτερο «αγκάθι» για να ξαναφορέσει ο νεαρός Βραζιλιάνος τη φανέλα του ΠΑΟΚ ήταν ότι πιάνει θέση ξένου και ήδη υπάρχουν στο έμψυχο δυναμικό του Δικεφάλου 6 μη κοινοτικοί από τους οποίους ο ένας αναγκαστικά μένει σε κάθε παιχνίδι εκτός αποστολής αφού επιτρέπεται σε αυτή να συμμετέχουν μέχρι 5.

Το συγκεκριμένο ζήτημα όμως μπορεί να διευθετηθεί με τη λύση της συνεργασίας με τον Σίντζι Καγκάβα ο οποίος έτσι κι αλλιώς φαίνεται να αποτελεί ξένο σώμα και να μη βρίσκεται στα πλάνα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Η αλήθεια είναι ότι ο 32χρονος Ιάπωνας μεσοεπιθετικός πήρε αρκετές ευκαιρίες αλλά δεν έδειξε ποτέ να εγκλιματίζεται και μοιραία δεν έπεισε τον προπονητή του.

Έτσι αναμένεται ο Καγκάβα να αποτελέσει παρελθόν σε δύο μήνες από τον ΠΑΟΚ με τον 23χρονο Λέο Ζαμπά να τσεκάρει το εισιτήριο επιστροφής του στη Θεσσαλονίκη.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ