Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Με buzzer beater στο Μουντιάλ η Σερβία (Video)

Μεγάλη ανατροπή για τους Σέρβους που αν και βρέθηκαν  από πολύ νωρίς πίσω στο σκορ κατάφεραν, με  γκολ του Μίτροβιτς σε «νεκρό χρόνο», να  κάνουν την τεράστια ανατροπή, να πάρουν την πρωτιά και παράλληλα την απευθείας πρόκριση για το Μουντιάλ του Κατάρ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους Πορτογάλους αφού μόλις στο 2ο λεπτό κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με το Ρενάτο Σάντσες. Η συνέχεια όμως ήταν τελείως διαφορετική καθώς η Σερβία ανέβασε την απόδοση πίεσε για την ισοφάριση αλλά στάθηκε άτυχη βλέποντας το σουτ του Βλάχοβιτς να σταματά στο στο δοκάρι του Ρουί Πατρίσιο. Στο 33ο λεπτό όμως ήρθε το γκολ για τους Σέρβους με τον Ταντιτς με σουτ  από το ημικύκλιο της περιοχής.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε ακριβώς  το πρώτο. Η Πορτογαλία αρκέστηκε στο να βρίσκεται σε παθητικό ρόλο, να μην απειλεί και το μόνο που την ένοιαζε ήταν να μην απειλείται. Μέχρι το 75ο λεπτό το είχε καταφέρει αλλά από εκείνο το σημείο η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε. Οι Σέρβοι πίεσαν δημιούργησαν ευκαιρίες κυρίως με το Βλάχοβιτς και στο 90 λεπτό ήρθε η λύτρωση. Σε μία σέντρα από δεξιά ο Μίτροβιτς αμαρκάριστος έπιασε την κεφαλιά και τους έδωσε το γκολ, τη νίκη και την πρωτιά του ομίλου.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Πατρίσιο, Κανσέλο, Φόντε, Ντίας, Νούνο Μέντες, Σάντσες (84’ Νέβες), Ντανίλο (90+2’ Αντρέ Σίλβα), Μουτίνιο (64’ Παλίνια), Ζότα (83’ Φέλιξ), Ρονάλντο, Μπερνάρντο Σίλβα (64’ Μπρούνο Φερνάντες).

ΣΕΡΒΙΑ: Ραΐκοβιτς, Πάβλοβιτς, Βελίκοβιτς (65’ Σπάιτς), Μιλένκοβιτς, Γκουντέλι (46’ Μίτροβιτς), Ζίβκοβιτς (69’ Ράντονιτς), Κόστιτς (89’ Γιόβιτς), Σάβιτς, Τάντιτς, Λούκιτς, Βλάχοβιτς.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ