Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Με την αίγλη της πρωταθλήτριας Ευρώπης τα μπαράζ

Λίγους μήνες μετά τη στέψη της ως πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ιταλία δεν τα κατάφερε να πάρει την απευθείας πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ μετά τη λευκή ισοπαλία με τη Β. Ιρλανδία στο Μπέλφαστ και την ταυτόχρονη εντός έδρας νίκη της Ελβετίας επί της Βουλγαρίας.

 

Η «Σκουάντρα ατζούρα» ήθελε μόνο νίκη χθες το βράδυ (15/11) απέναντι στη Β. Ιρλανδία σε ένα παιχνίδι που θεωρητικά ήταν στα μέτρα της. Παρόλα αυτά οι σκληροτράχηλοι όπως πάντα Βορειοϊρλανδοί κατάφεραν να προβάλουν ισχυρή αντίσταση και να μη δεχθούν καν κάποιο τέρμα.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης είχαν τις φάσεις αλλά η υπεροχή τους ήταν περισσότερο φλύαρη παρά ουσιαστική. Οι Ντι Λορέντσο στο 8′, Κιέζα στο 63′ και Έμερσον στο 80′ δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον αντίπαλο τερματοφύλακα και να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ. Από την άλλη οι γηπεδούχοι είχαν και αυτοί τις στιγμές τους στο ματς με τον Τζαμάλ Λιούις στο 50′ και τον Ντάλας στο 82′. Λίγο έλειψε μάλιστα να πάρουν τη νίκη στο 90’ όταν ο Μπονούτσι πρόλαβε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή του τέρματος του Ντοναρούμα σε σουτ του Ουάσινγκτον.

Έτσι οι γείτονες μας θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για το Μουντιάλ που θα γίνει στο Κατάρ του χρόνου τέτοιες μέρες (21/11-18/12/2022) μέσα από διπλούς αγώνες μπαράζ, αφού τερμάτισαν στη 2η θέση του 3ου Ομίλου πίσω από την Ελβετία που πήρε την απευθείας πρόκριση. Μοιραίος μπορεί να χαρακτηριστεί για τους Ιταλούς ο Ζορζίνιο, ίσως ο mvp τους στο πρόσφατο EURO, με το χαμένο πέναλτι στο φινάλε του εντός έδρας αγώνα με την Ελβετία πριν από λίγες μέρες.

 

Βόρεια Ιρλανδία: Πίκοκ Φαρέλ, Φλάναγκαν, Κάθκαρτ, Έβανς, Λιούις, Ντέιβις, ΜακΚάν, Σαβίλ (72’ Κ.Έβανς), Γουάιτ (72’ Ουάσινγκτον), Ντάλας, Μαγκένις.

Ιταλία: Ντοναρούμα, Έμερσον (81’ Σκαμάκα), Ατσέρμπι, Μπονούτσι, Ντι Λορέντζο, Ζορζίνιο (68’ Λοκατέλι), Τονάλι (46’ Κριστάντε), Μπαρέλα (64’ Μπελότι), Κιέζα, Μπεράρντι, Ινσίνιε (68’ Μπερναρντέσκι).

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ