Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τρίτη και φαρμακερή για την ΑΕΚ

Την ήττα με 27-30 γνώρισε η ΑΕΚ από την Πέλιστερ στο πλαίσιο του 4ου ομίλου του European League . H Ελληνική ομάδα δεν κατάφερε να φτάσει τις τρεις συνεχόμενες νίκες στην Ευρώπη, δίνοντας την ευκαιρία στην ομάδα από τα Σκόπια να πανηγυρίσει στην Χαλκίδα την πρώτη της νίκη έπειτα από μια ισοπαλία και μία ήττα.

Πρώτη τα αντίπαλα δίχτυα βρήκε η Πέλιστερ η οποία δεν επέτρεψε στην ΑΕΚ να αντιδράσει και να πάρει κεφάλι στο σκορ αντιθέτως η Ελληνική ομάδα ήταν από την αρχή έως και το τέλος της αναμέτρησης πίσω στο σκορ.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο 49 χρονος Κροάτης προπονητής της Πέλιστερ, Ζέλικο Μπάμπιτς, τόνισε σε δηλώσεις του: «Κάναμε τέλειο παιχνίδι. Περιορίσαμε την αντεπίθεση της ΑΕΚ. Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα μου, για αυτό που καταφέραμε. Κάποιες φορές, όλα σου πηγαίνουν θαυμάσια όπως έγινε σήμερα με εμάς. . Ήταν μεγάλη μας ευχαρίστηση που παίξαμε εδώ, σε αυτή την ατμόσφαιρα και είχαμε άριστη φιλοξενία από την ΑΕΚ.  Το σχέδιο μας απέδωσε, δικαιωθήκαμε με την τακτική μας».

Παρά την ήττα η ΑΕΚ μαζί με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία) βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα με την πρόκριση για την επόμενη φάση να παίρνουν οι τέσσερις πρώτες από τις έξι κάθε ομίλου.

 

Από την πλευρά της ΑΕΚ, ο προπονητής Δημήτρης Δημητρούλιας στάθηκε στην καλή εμφάνιση του αντιπάλου: «Αξίζουν συγχαρητήρια στην Πέλιστερ για το παιχνίδι που έκανε. Προσπαθούσαμε συνεχώς να βρούμε λύσεις, αλλά η Πέλιστερ είχε τις απαντήσεις. Εμείς ξεκινήσαμε με λάθη, ξέραμε όμως πως να παίξουμε, αλλά η αντίπαλος μας έβρισκε συνεχώς τους τρόπους να σκοράρει. Δεχτήκαμε περισσότερα τέρματα από όσα δεχόμαστε συνήθως. Είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μου, μαχόμαστε, έχουμε καταφέρει πολλά και θα συνεχίσουμε για να ανταποκριθούμε στις υψηλές προσδοκίες του κλαμπ».

Ο επόμενος Ευρωπαϊκός αγώνας της ΑΕΚ είναι στις 23 Νοεμβρίου στην Πορτογαλία με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας για την 4η αγωνιστική.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ