Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Άρης: Ερώτημα οι απουσίες για τον Μάντζιο

Ο Άρης θα φιλοξενήσει τον ΠΑΣ Γιάννινα την ερχόμενη Κυριακή (21/11), στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, θέλοντας επειγόντως τους τρεις βαθμούς για να σκαρφαλώσει πιο ψηλά στον πίνακα της βαθμολογίας, αλλά και για να μην επεκταθεί η διαφορά του από τους πρωτοπόρους (Ολυμπιακός πρώτος με 23 βαθμούς, ΑΕΚ δεύτερη με 20 και ΠΑΟΚ μια θέση κάτω με 19. Η έτερη ομάδα της συμπρωτεύουσας βρίσκεται 7η με 11 βαθμούς).

Για να το καταφέρει λοιπόν αυτό, δηλαδή το νικηφόρο αποτέλεσμα, το σύνολο του Άκη Μάντζιου έχει ήδη μπει στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας του ενόψει της αναμέτρησης. Παρ’ όλα αυτά, δεν κυλούν όλα ομαλά, αφού ο Έλληνας τεχνικός έχει να αντιμετωπίσει αρκετές απουσίες, εκ των οποίων βέβαια δεν είναι όλες σίγουρες. Τουτέστιν, πρέπει να «τσεκάρει» το κατά πόσο οι τρεις διεθνείς (Τζέιμς Τζέγκο με την εθνική Αυστρίας, Γιακού Μπράμπετς με την εθνική Τσεχίας και Αμπουμαμπάρ Καμαρά με την εθνική Μαυριτανίας) που επέστρεψαν στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις με τον Άρη θα είναι έτοιμοι να ενταχθούν πλήρως στην ομάδα και κατά προέκταση να αγωνιστούν στον κυριακάτικο αγώνα. Το πιο πιθανό σενάριο είναι πως θα μπορούν να συμπεριληφθούν κανονικά στα πλάνα του Μάντζιου, ωστόσο στις πλείστες περιπτώσεις οι εθνικές αφήνουν μικροπροβλήματα στους ποδοσφαιριστές, οπότε μέσα στην εβδομάδα θα γίνει γνωστή η ετοιμότητά τους.

Μικροπροβλήματα αντιμετωπίζουν και δύο μη διεθνείς παίχτες. Ο ένας είναι ο Έλληνας επιθετικός Δημήτρης Μάνος, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από βακτηριακή λοίμωξη αλλά σιγά – σιγά έχει αρχίσει να εντάσσεται στο σύνολο της ομάδας. Μάλιστα, χθες (Τρίτη 16/11) έβγαλε ένα μέρος της προπόνησης, αλλά δεν ήταν δυνατόν να το ολοκληρώσει. Ο δεύτερος είναι ο Βραζιλιάνος μπακ του Άρη, Φαμπιάνο Λάισμαν, ο οποίος στο… περιπετειώδης παιχνίδι κόντρα στον Βόλο για για την προηγούμενη αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος, αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο εξαιτίας ενοχλήσεων στον προσαγωγό. Οπότε, στην χθεσινή προπόνηση ακολούθησε ξανά ατομικό πρόγραμμα, ενώ πρέπει να κάνει «μαραθώνιο» για να καταφέρει να προλάβει τόσο το παιχνίδι με τον ΠΑΣ όσο και αυτό με τον ΠΑΟΚ, κάτι που μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο.

Μονόδρομος λοιπόν για τον προπονητή του Άρη είναι η χρησιμοποίηση του Γιώργου Δεληζήση, με τον οποίο κατά πάσα πιθανότητα και θα καταστρώσει το πλάνα του ο Έλληνας προπονητής. Φέτος, ο 33χρονος στόπερ έχει καταγράψει μόλις δύο συμμετοχές στο πρωτάθλημα, με Ατρόμητο, όπου μπήκε ως αλλαγή και Απόλλων Σμύρνης, ενώ έχει και μία στα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ απέναντι στην Αστάνα. Πάντως, είναι εμφανέστατα εκτός των πλάνων  του Μάντζιου, λόγω της ηλικίας του κυρίως, ωστόσο όποτε παρίσταται ανάγκη παίρνει αγωνιστικά λεπτά στα πόδια του.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ