Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Στο χέρι του η πρόκριση

Μετά την νίκη στην Δανία με 0-3, ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί σήμερα στις 18:00 στο PAOK SPORTS ARENA την Μίντελφαρτ για τον προκριματικό γύρο της δεύτερης σε κύρος διασυλλογικής διοργάνωσης (Challenge Cup) .

O Δικέφαλος του Βορρά έχει το πλεονέκτημα για να προκριθεί στους 32 του θεσμού εκτός και εάν η ομάδα από την Δανία κάνει την έκπληξη . Που σημαίνει πως θα πρέπει να κερδίσει με 3-0 σετ και έπειτα να κατακτήσει και το χρυσό σετ που θα την στείλει στην επόμενη φάση.

Τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και οι Δανοί προέρχονται από νίκες στις εγχώριες διοργανώσεις. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν τις έξι συνεχόμενες νίκες προσθέτοντας και την εκτός έδρας  με αντίπαλο την τελευταία του βαθμολογικού πίνακα ,Amager VK με 0-3 και ανέβηκαν στην 1η θέση με 17 βαθμούς σε έξι παιχνίδια.

Αναφορικά με την σημερινή αναμέτρηση στο Παλατάκι ο προπονητής των Δανών, Martin Ølgaard Stenderup τόνισε σε δηλώσεις του:  “Πρέπει να είμαστε σε θέση να παίξουμε με χαμηλότερο επίπεδο ενέργειας. Έτσι, πρέπει να καταλάβουμε πώς μπορούμε να είμαστε πιο επιθετικοί όταν σερβίρουμε . Έτσι σίγουρα πιστεύω ότι έχουμε μια καλή ευκαιρία”. 

Η αποστολή του ΠΑΟΚ προέρχεται από την νίκη-πρόκριση με 3-1 σετ επί του περσινού πρωταθλητή Ελλάδος, Ολυμπιακού μέσα στο Παλατάκι παίρνοντας το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Λιγκ Καπ <<Νίκος Σαμαράς>> .

Ο Γιάννης Καλμαζίδης (προπονητής ΠΑΟΚ) μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου σχετικά με τον αγώνα, την πορεία σε Ευρώπη και Ελλάδα :
«Σίγουρα είναι ένα παιχνίδι το οποίο θέλουμε πολύ, καθώς θα φέρει και την πρόκριση. Ένας από τους βασικούς μας στόχους της χρονιάς είναι και η καλή πορεία στην Ευρώπη, και αυτό σημαίνει πως πρέπει να κερδίσουμε το αυριανό παιχνίδι, το οποίο είναι στις δυνατότητες μας. Ξέρουμε όλοι ότι για να πάρεις μία νίκη ή μία πρόκριση, πρέπει να αποδώσεις καλά και πρέπει το μυαλό μας να είναι στο παιχνίδι, και να μην πετάμε στα σύννεφα επειδή κερδίσαμε τον ΟΣΦΠ. Θέλουμε να προχωρήσουμε βήμα-βήμα, περνώντας όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα το αυριανό παιχνίδι, έτσι ώστε να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι του Σαββάτου κόντρα στον ΟΣΦΠ στον Πειραιά για το πρωτάθλημα. Έχουμε μεγάλο ρόστερ, 14 παικτών, το οποίο μπορεί να ανταποκριθεί, και αυτό μας βοηθάει για τα συνεχόμενα και απαιτητικά παιχνίδια». 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ