Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Γυναικείο Βόλεϊ ΠΑΟΚ: Tυχαίο θαύμα; Φούσκα που θα σκάσει ή μεθοδική αποτελεσματικότητα;

Μετά την απογοήτευση για την εντός έδρας ήττα από τη Θέτιδα Βούλας στο τάι-μπρέικ για τις εγχώριες διοργανώσεις, ήρθε ένα ονειρικό ντεμπούτο για τις Ευρωπαικές υποχρεώσεις της ομάδας. Αναμφίβολα ΣΠΟΥΔΑΙΟ επίτευγμα που ίσως κάποιοι θα πρέπει να παραδειγματιστούν για το πως μια προσπάθεια που ξεκινάει απ’ το μηδέν, μπορεί να φέρει ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ.

Αναφερόμαστε στο τμήμα του συλλόγου που μόλις το 2017 αγωνιζόταν ακόμη σε τοπικό επίπεδο και μέσα από συνεχή προσπάθεια-μετά και την περυσινή κατάκτηση του Κυπέλου Ελλάδος-κατάφερε να γευτεί ΚΑΙ Ευρωπαική νίκη στη διοργάνωση της C.E.V. (κάτι που λίγο καιρό πριν φάνταζε Πρωταπριλιάτικο αστείο στα αυτιά τόσο των δικών του φιλάθλων όσο και των αντιπάλων).

Κάποιοι όμως ΕΥΤΥΧΩΣ ποτέ δε μπήκαν σε αυτή τη λογική…
Και αναφερόμαστε στον διοικητικό υπεύθυνο του τμήματος βόλει γυναικών Κώστα Αμοιρίδη, ο οποίος βήμα-βήμα κατόρθωσε να στήσει από την αρχή ένα γερό οικοδόμημα σωστά στελεχωμένο, τόσο σε τεχνικό όσο και σε αθλητικό επίπεδο. Κι επειδή… ναι μεν “καλοί” οι βατοί στόχοι, αλλά τη διαφορά την κάνεις όταν κυνηγάς το ΘΑΥΜΑ, τότε άξια μπορούν να σου προσάψουν τον τίτλο του διοικητικού ΗΓΕΤΗ.

Με υπομονή, επιμονή και μεθοδικότητα-σπάζοντας το κατεστημένο εντός κι εκτός Ελλάδος-ενσωμάτωσε στο ρόστερ της ομάδας τις δυο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ super-star Κορεάτισσες!! Κίνηση που αποτελεί ατραξιόν του Ελληνικού πρωταθλήματος και που ανεβάζει επίπεδο όχι μόνο της ομάδας, αλλά δίνει αίγλη και συνολικά στο Ελληνικό πρωτάθλημα κάνοντας άνοιγμα σε νέες αγορές με φανατικό κοινό σαν κι αυτό που τις ακολουθεί σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης! Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση γνωστού Κορεάτη Youtuber, ο οποίος δε δίστασε να ακολουθήσει την ομάδα στο Μπέβερεν κάνοντας live μετάδοση απ’ το κανάλι του, μη αφήνοντας έτσι παραπονεμένους τους απανταχού φίλους της ομάδας.

Η ρεβάνς σύμφωνα με πληροφορίες θα διεξαχθεί στο PAOK SPORTS ARENA-κάτι που αναμένεται να γίνει και όσον αφορά το τοπικό ντέρμπι με το συμπολίτη το οποίο πλησιάζει. Στον Ευρωπαικό επαναληπτικό αγώνα, η ομάδα του Τάκη Φλώρου θα χρειαστεί κατ’ ελάχιστο 2 σετ ωστέ να εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού μετά την καθαρή νίκη εκτός έδρας με 0-3 σετ πιάνοντας υψηλά στάνταρ απόδοσης! Στο αγωνιστικό κομμάτι ,τη διαφορά στο ματς έκανε -σύμφωνα και με τις δηλώσεις του πολύπειρου Έλληνα coach-η τακτική στο σερβίς που αποδιοργάνωσε την αντίπαλη υποδοχή δυσκολεύοντας έτσι την επιθετική ανάπτυξη της ομάδας.

Κάτι που βοήθησε να μη φανεί σχεδόν καθόλου η απουσία της πολύτιμης Κορεάτισσας ακραίας η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη μεταβεί στην πατρίδα της προκειμένου να ξεπεράσει το παλιό πρόβλημα που την ταλαιπωρεί στο γόνατο ώστε να επιστρέψει υγειής για τη συνέχεια όπου θα κριθούν τα πάντα.
Βέβαια εδώ θα πρέπει να στηλιτεύσουμε τη λιγοστή πληροφόρηση που υπάρχει από τους δημοσιογράφους της πόλης-για τις όποιες τρέχουσες εξελίξεις στο τμήμα-“αναγκάζοντας” τους φίλους της ομάδας να ψάχνουν για κάποια είδηση είτε σε οπαδικά forum,είτε σε “Αθηναικά” site τα οποία παραδόξως κάποιες φορές έχουν αρτιότερη πληροφόρηση.

Όμως… τόσο εμείς, όσο κι εσείς. ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΜΕΡΟΣ!!
Εδώ θα είμαστε να τα λέμε…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ